Trenčianská rychlá polévka
Recept ještě nebyl hodnocenTato polévka je jednoduchý a chutný pokrm, který kombinuje klasické chutě fazolí v rajském protlaku s voňavými párky. Tato polévka je ideální pro chladnější dny, kdy…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tato polévka je jednoduchý a chutný pokrm, který kombinuje klasické chutě fazolí v rajském protlaku s voňavými párky. Tato polévka je ideální pro chladnější dny, kdy…
Možnost nakoupit jen žádanou část drobů je výhoda, pokud si chcete doma připravit jejich lahůdkovou úpravu. Zkuste kuřecí žaludky podle tohoto receptu. Měkké a dobře…
Připravte lososa jednoduše v páře, zároveň s přílohou. Poté doplňte rybu chutnou omáčkou. Pro obzvláště náročné strávníky můžete ještě během vaření omáčky lehce a velmi…
Uvařte rodině sytou polévku plnou dobrot. Sušené houby, zkaramelizovaná cibule, vůně koření, kus prorostlého uzeného a brambory pro sytost. Prostě plný talíř chutí. Jen…
Jednoduchou kari omáčku si připravíte jen z několika surovin. Obsahuje sladké ovoce, bude se skvěle hodit například k drůbežímu nebo libovému vepřovému masu. Na její…
Chmurné podzimní dny jsou jako stvořené pro polévky. Pokud jste se zrovna vrátili s pár bedlami z lesa, můžete je zrovna zpracovat na večeři. Uvařte si tuto snadnou…
Dýňová polévka je v českých domácnostech velmi oblíbená, obvykle se však připravuje pouze ze zeleniny. Vyzkoušejte masovou variantu dýňové polévky s uzeným. Využijete…
V této lahodné a syté polévce si vychutnáme výraznou zvěřinu, voňavé houby a slaninu, které doplníme chutí divokého koření. Do chladných podzimních dnů je tato polévka…
Pokud jste příznivci tradiční kuchyně, jistě vás potěší recept na šípkovou omáčku podle M. D. Rettigové, která patřila mezi nejvýznamnější kuchařky a hospodyně 19.…
Na tu "správnou zelňačku" existuje 1000 a jeden recept. Každá rodina má tu svou nejlepší. Pokud chcete obměnit repertoár, zkuste tuto s podmáslím. Neuděláte chybu. Bude…
Slavnostní labužnické řízečky s omáčkou z bílého vína smetany jsou na závěr zapečeny se směsí sýra, žampionů a zeleniny a na talíři vypadají opravdu krásně. Připravte je…
Nový rok je již pomalu za dveřmi a recept na výtečnou a sytou čočkovou polévku zajisté přijde vhod. Dle zvyků se čočka připravuje k novoročnímu obědu, aby se nás po…
Pomalu pečená krkovice v troubě je krásně šťavnatá a měkká. Potřená pikantní hořčicí je pečena v pekáčku s anglickou slaninou, kapií a houbami. Díky podlití vývarem,…
Kapustová polévka jako zelňačka je skvělá alternativa pro milovníky tradičních českých polévek. S podobnou kyselou a sytou chutí jako zelňačka, ale místo zelí se používá…
Pokud byste si rádi uvařili svíčkovou, ale máte málo času, vyzkoušejte recept na rychlé vepřové placičky z mletého masa s omáčkou, která se té svíčkové velmi podobá.…
Staročeská chlebová polévka inspirovaná podle Magdaleny D. Rettigové je skromnou a vydatnou polévkou. Aby ani kousek starého chleba nepřišel na zmar, připravte polévku…
Čas od času není od věci odlehčit jídelníček a připravit bezmasý pokrm. Rizoto může vypadat na první pohled obyčejně, je ale plné chuti a zasytí. Rizoto s fazolemi a…
Lahodná krémová polévka z bílých fazolí, se smetanou a krutonky z žitného chleba. Výtečná, sytá a vonící po česneku. Bude skvělou večeří za chladných dní. Žitný chléb se…
Nevíte si rady co připravit z drůbežího vařeného masa? Drůbeží tlačenka je super nápad. Zužitkujete a přetvoříte zbylé maso v samostatný pokrm. Ochucením ho vyladíte na…
Šťavnatá vepřová kýta pečená v troubě se skvěle hodí na nedělní oběd. Pečeme ji s plátky citronů a výpek ochutíme hořčičnými semínky, bylinkami a šafránem. Výsledkem je…
Pikantní dršťky jsou výzvou pro milovníky výrazných chutí. Tento tradiční pokrm, připravovaný z hovězích drštěk, se díky pikantní paprikové omáčce a voňavému koření…
Mezi jednu z nejvíce opomíjených surovin v kuchyni patří bezesporu vnitřnosti. I takové ledvinky umí být při správné úpravě chutnou delikatesou. Ledvinky na špeku…
Maso nakrájíme na nudličky a promícháme s vejci, solí a máčeným solamylem, pak ho opékáme na oleji, přidáme nakrájenou mrkev a nahrubou postrouhaný celer, opékáme,…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno a papriky na proužky. Na sádle orestujeme cibuli do hnědé barvy. Mícháme, aby se nespálila.Na cibuli vložíme maso a necháme…