Kroupová polévka od Babici
Recept ještě nebyl hodnocenOsmažíme si na sádle cibuli, jen mírně, přidáme asi litr a půl horké vody a do toho na kostičky nakrájenou zeleninu a brambory.Když vše změkne, přidáme předem uvařené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 44 kJ / 11 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,73 g |
– nasycené | 0,47 g |
– nenasycené | 0,27 g |
–– mononenasycené | 0,07 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,33 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Osmažíme si na sádle cibuli, jen mírně, přidáme asi litr a půl horké vody a do toho na kostičky nakrájenou zeleninu a brambory.Když vše změkne, přidáme předem uvařené…
Podzimní uzená polévka s houbami, růžičkovou kapustou a další zeleninou je velmi bohatá a sytá. Dala by se použít i jako samostatný hlavní chod. Díky uzenému masu a…
Česnek očistíme a každý stroužek rozkrojíme a odstraníme zelený klíček. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené uzené a orestujeme, …
Kdo ještě neznáte tarhoňu, určitě vyzkoušejte tuto chutnou rychlovku. Tarhoňa jsou drobné nočky z nudlového těsta, které se skvěle hodí k masu a v této kombinaci jí dává…
Toto je vydatná a aromatická polévka, která kombinuje bohatou chuť uzeného masa s jemnými nudlemi a lahodnými domácími knedlíčky. Tento tradiční pokrm je oblíbený pro…
Pokud máte doma vývar z uzených žeber, zužitkujte ho ve svůj prospěch a uvařte si chutnou uzenou polévku vylepšenou o medvědí česnek. Polévka s touto jarní bylinou je…
Hustá česneková omáčka nejlépe chutná v kombinaci s uzeným masem a houskovým knedlíkem. Je jemná a také velice snadná na přípravu. Je jen na vás, jaké množství česneku…
Kroupy propláchneme a zalijeme dvěma hrnky uzeného vývaru. Přivedeme k varu a přidáme houby. Společně vaříme do měkka. Podle potřeby doléváme vývar a občas promícháme.Na…
Uzená polévka je výborná v tradiční úpravě. Pokud se navíc vylepší krupicovými nočky plnými čerstvých bylinek, bude báječně chutnat. Určitě využijte sezonu medvědího…
Zeleninu očistíme, brambory nakrájíme na kostky a mrkev na kostičky.Zeleninu vložíme do uzeného vývaru. Podle chuti dosolíme, opepříme a vaříme 15 minut.Pak přidáme…
V lesích již pomalu rostou houby a recept na poctivou bramborovou polévku zajisté přijde vhod. Polévka z uzeného vývaru má plnou chuť a krásně zasytí. Podáváme ji…
Uzené maso nakrájíme na kostky a kapustu na proužky.Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní maso a orestujeme.Zaprášíme uzenou paprikou, malinko…
Hrách provoněný uzeným vývarem a libečkem chutná skvěle. Stačí ho namočit přes noc a druhý den ochutit a uvařit. Na závěr ho zahustíme jíškou. Podávat ho můžeme…
Poctivá čočková polévka je hospodská klasika, která výborně chutná. Čočku v polévce skvěle doplňuje chuť česneku a vývaru z uzeného masa. V zimě vás polévka rychle…
Cibuli, česnek a špek nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na kostičky. Na kousku sádla vyškvaříme špek, zpěníme cibuli s česnekem a přidáme mrkev. Po asi dvou minutách…
Vydatná polévka se ztracenými vejci může posloužit i jako plnohodnotná večeře. Medvědí česnek jí dodá vitamíny a příjemnou chuť. Vejce pak mají vysoký obsah bílkovin,…
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku a zalijeme ji studeným vývarem (trošku vývaru si dáme stranou). Dobře promícháme.Přidáme oloupanou a jemně nastrouhanou zeleninu.…
Máte chuť na uzenou polévku? Můžete ji uvařit podle tohoto receptu zase trochu jinak, než třeba znáte. Polévka obsahuje jak uzené maso, tak i brambory, kořenovou…
Brambory, hříbky a mrkev očistíme. Hříbky nakrájíme na plátky, brambory na větší a mrkev na menší hranolky a dáme vařit do vývaru. Hrášek vyloupeme a dáme ke konci, jen…
Houby očistíme, mírně osolíme a podusíme na lžíci másla doměkka. V hrnečku rozšleháme vejce, přisypeme krupičku, mírně osolíme, přidáme muškátový květ a necháme cca 15…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Uzený vývar přivedeme k varu, přidáme do něj brambory, trochu kmínu, bobkový list, nové koření a vaříme, dokud nejsou brambory…
Uzený vývar mám v mrazu, zredukovaný na menší množství, aby nezabral moc místa. Vyklopím do hrnce, přdám asi 500 ml vody a vsypu červenou čočku (nenadýmá tolik). Nechám…
Všechnu zeleninu očistíme. Kapustičky překrojíme na půlky, mrkev a brambory nakrájíme na kostky a dáme s bobkovým listem do hrnce s vařícím vývarem vařit na 10 minut…
Uzené maso, cibuli a papriky pokrájíme nadrobné kostičky. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme papriky a cca 3 minuty restujeme. Přisypeme maso, promícháme a postupně…
Jídelní rozmary slavných: Herečka Sandra Bullocková drží dietu šest dnů v týdnu, ten sedmý si dopřává božské arašídové sušenky
Hubneme s chutí! Které světové kuchyně jsou ty nejzdravější?
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička