Novoroční čočková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenPokud si přejet, aby se vás v nadcházejícím roce držely peníze, nezapomeňte připravit k novoročnímu obědu čočkovou polévku. Připravená z vepřového vývaru, krásně voní po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud si přejet, aby se vás v nadcházejícím roce držely peníze, nezapomeňte připravit k novoročnímu obědu čočkovou polévku. Připravená z vepřového vývaru, krásně voní po…
Řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka, po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na kostky. Použít můžeme i koupenou předvařenou řepu.Na oleji orestujeme pokrájené…
Falešná dršťková polévka: Kdo nerad jí vařenou kůži z vepřového kolena, může z ní udělat falešnou dršťkovku. Uvaříme vepřové koleno a stáhneme z něho kůži. Na troše…
Krkovici nakrájíme na 250 g velké plátky, okořeníme, necháme nejméně 2 hodiny odležet v chladu a poté zaprášíme mírně moukouDo pekáčku vymazaného sádlem dejte krkovičku…
Maso nakrájíme na kostičky, které osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí, můžeme ho dát do lednice uležet na několik hodin.V pánvi nebo hrnci vhodném do trouby…
Pokud je třeba, tak si větší kusy masa překrájíme, prosolíme, cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky, slaninu na menší kostičky a střídu chleba nadrobíme. Na dno…
Na polévku použijeme vývar, například ze silvestrovského ovaru, který jsme vařili dle vlastních zvyklostí. Já přidávám do vody k masu menší cibuli s vrchní slupkou, nové…
Na sádle osmahnu na drobno nakrájenou cibuli do zlatova a pak přidám předem namočené, okapané houby, okmínuji a nechám vydusit tekutinu. Pak na to nasypu na hrubé kostky…
Svérázný popis zapečených francouzských brambor vás jistě zláká k vyzkoušení. Brambory zapékané s uzeninami a dochucené zajímavou kombinací tavených sýrů chutnají dobře…
Na dohněda na sádle restované cibulce, špeku a na plátky nakrájeném česneku, dám zatáhnout ze všech stran bůček, okořeněný v čabajkovým kořením.Přidám rajský protlak a…
Očištěné ledvinky od vnitřní části je nejlépe nechat do druhého dne odležet v mléce, po vyluhování v mléce ještě důkladně propláchneme.Uzenou slaninu (já použil uzený…
Osmažíme špek nakrájený na kostičky spolu s cibulkou.Játra nakrájíme, obalíme v hladké mouce, vhodíme ke špeku a cibulce, přidáme kmín, pepř a orestujeme.Po orestování…
Vepřovou plec nebo kýtu nakrájíme na větší kostky a dáme s najemno nakrájeným česnekem restovat na dozlatova osmahlou cibulku.Přidáme nastrouhaný zázvor, zelenou kapii,…
Léto nepřeje příliš složitému vaření. Hodí se mít předpřipravené suroviny v zásobě. Například zredukovaný vepřový vývar dobře poslouží jako základ pro chutnou cuketovou…
Luštěniny jsou skvělou potravinou. Jsou nutričně vysoce hodnotné a lehce se připravují. Jediné, na co musíme pamatovat, je včasné namočení. Jen tak budou po uvaření…
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat mleté maso, osolíme a opepříme. K masu přidáme nastrouhaný česnek a pokrájené česnekové výhonky a ještě…
V tomto receptu na vepřové maso s nakládanými hříbky a cuketovým základem se odráží atmosféra konce léta i vůně lesa. Cuketa jídlo přirozeně zahustí, nakládané hříbky…