Polévka z červené čočky s liškami
Recept ještě nebyl hodnocenChutná a aromatická polévka z červené čočky je díky rozvařené luštěnině přirozeně zahuštěná. Nezaměnitelnou chuť i vůni ji dodávají restované lišky a tymián. Polévku na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chutná a aromatická polévka z červené čočky je díky rozvařené luštěnině přirozeně zahuštěná. Nezaměnitelnou chuť i vůni ji dodávají restované lišky a tymián. Polévku na…
Hřibová smaženice s kuskusem je jednoduché a syté jídlo, které potěší i rychlou přípravou. Hříbky se orestují na másle s cibulkou, přidá se kuskus, vejce a trocha koření…
Cuketa s hermelínem je jednoduché a rychlé jídlo, které připravíte za pár minut. Díky spojení jemně opečené cukety, rozpuštěného hermelínu a křupavých topinek vznikne…
Polévka z červených paprik s dýní a rajčaty je plná přírodní sladkosti a intenzivní chuti. Opečená zelenina spolu se slunečnicovými semínky přidává jemnou křupavost a…
Nejprve na plechu vložíme pod gril celou papriku a rozpůlená rajčata řeznou plochou nahoru.Když je paprika pokryta černými puchýři, zeleninu vyjmeme, papriku zabalíme do…
Jemné noky obalené v dušeném červeném zelí a doplněné žampiony tvoří originální vegetariánské jídlo, které zasytí a zároveň potěší svou barevností i chutí.
Plněné lilky s bulgurem jsou skvělou kombinací jemné zeleniny a voňavé náplně s rozinkami, šunkou a piniovými oříšky. Podávané s osvěžujícím jogurtovým dipem a čerstvým…
Želatinové plátky namočíme do studené vody.Uzené pstruhy vykostíme a kostry, kůži a hlavy dáme spolu s cibulí a kořením vařit na 5 minut do zeleninového vývaru.Odstavíme…
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami a rýžovými nudlemi je lehká, zdravá a lahodně voňavá. Kardamom a mořská řasa jí dodávají netradiční aroma, které skvěle doplňuje…
Cibulačka patří k pokladům francouzské kuchyně. Snadno si ji však můžeme uvařit i doma. Cibule se dokonale rozvoní a na másle zjemní svoji chuť. Do polévky pak přidáme i…
Podzim je ideální čas na voňavou dýňovou polévku, která krásně zahřeje a dodá energii. Dýně hokaido spolu s bramborami vytvoří jemně krémový základ, jogurt polévku…
Těstoviny s dýňovou omáčkou jsou podzimní klasikou. Dušená dýně s česnekem a cibulí vytvoří jemný základ, víno a smetana dodají krémovost a parmezán s piniovými oříšky…
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami je voňavá a sytá. Jemně kořeněná kmínem, pepřem a majoránkou kombinuje chuť hub a zeleniny a skvěle zahřeje při vydatném…
Dýně je neodmyslitelným symbolem podzimu a skvěle se hodí do hřejivých polévek. V této verzi ji doplňuje jablko a špetka zázvoru, které dodají jemně nasládlou chuť i…
Hledáte zdravý a pestrý pokrm plný živin a barev? Vyzkoušejte pečenou zeleninu s cizrnou, quinoou a tempehem. Už při prvním soustu vám bude jasné, že rostlinná strava…
Pečené fazole s mrkví jsou jednoduché, ale chutné jídlo, které zahřeje i zasytí. Spojení krémových fazolí, sladké mrkve a jablek vytváří pokrm skvělý jako hlavní chod…
Instantní polentu připravíme snadno během pár minut. Díky máslu a parmazánu bude krásně krémová a chutná. Podáváme ji s orestovanou hlívou ústřičnou, kterou ochutíme…
Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme rozdrobenou kostku kvasnic (asi 40 g) a mícháme, dokud se nerozpustí a poté zase neztuhnou.Přidáme 30 g…
S vínem a jablečnou šťávou dušené vepřové maso lehce voní slaninou a rozmarýnem. Na talíři ho pak úžasně doplní zkaramelizované plátky jablek. Pokrm podáváme s rýží nebo…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zpěníme ji na másle a přidáme mouku. Za stálého míchání asi pět minut restujeme a pak postupně vléváme studený vývar. Přidáme…
Mrkve a petržel nakrájíme na kolečka a spolu se lžičkou třtinového cukru osmahneme na dvou lžících oleje. Přidáme šest červených cibulí nakrájených na půlkolečka a ještě…
Bulgur je velmi zdravý a má široké možnosti využití. Nahradíme jím rýži v rizotu, zavaříme do polévky, nebo ho přidáme do salátů. Připravit z něj můžeme i chutné pečené…
Ve velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a orestuje oloupanou, najemno nakrájenou 1/2 červené cibule dosklovata. Vsypte propláchnutou, okapanou čočku, očištěný, najemno…
Lišky se v kuchyni neobjevují každý den, o to víc vyniknou, když je dostanete do ruky. V téhle bramborové pánvi hrají hlavní roli. Dodají jídlu výraznou chuť, vůni lesa…