Květáčková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenKvěták nakrájíme na malé růžičky. Připravený vývar dáme do připraveného hrnce a dáme vařit květák do měkka a jako zásmažku použijeme rozpuštěné máslo..
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Květák nakrájíme na malé růžičky. Připravený vývar dáme do připraveného hrnce a dáme vařit květák do měkka a jako zásmažku použijeme rozpuštěné máslo..
Nejdříve oloupeme cibuli a na oleji nebo sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na větší kostky nakrájené hovězí maso (kližka je nejlepší, ale lze použít i jiné) a také…
Maso nakrájíme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme česnek a maso. Dobře orestujeme.Přidáme vývar, hořčici, med a tymián…
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce. Rozehřejeme si velkou pánev, nalijeme olej a vložíme králíka, necháme zatáhnout a přilijeme víno. Přidáme…
Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na tenké půlměsíčky nakrájenou klobásu a restujeme cca 2minuty, až pustí šťávu. Přidáme na silnější…
Na oleji opražíme na kolieska narezaný pór. Prilejeme vývar a uložíme na pór krídelká, ktoré sme osolili, okorenili a posypali kari. Prikryté dusíme 10 minút. Ku…
Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Maso jsem protkla špekem, převázala provázkem a opekla ze všech stran na pánvi. Takto upravené maso jsem přendala do pomalého hrnce.…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme sladkou papriku, nasekaný česnek a hladkou mouku a vše necháme krátce, za stálého…
Kotlety na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a maso zprudka opečeme, přisypeme drobně krájenou cibuli a společně…
Na plátky pokrájený salám ještě drobně pokrájíme a v hrnci z něj necháme uvolnit tuk, který poslouží k osmažení zeleniny. Pokud ho bude málo, přidáme trochu másla, ale…
Na rozpáleném oleji orestujeme nasekanou cibuli a česnek, přidáme nakrájený fenykl na proužky a maso na kostky. Orestujeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo a…
Sóju povaříme 10min ve vývaru, necháme vychladnout a vymačkáme přebytečnou tekutinu. K masu přidáme vejce, strouhanku, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, muškát,…
Na oleji speníme drobne nakrájanú cibuľu, smažíme. Pridáme pokrájanú mrkvu, orestujeme, zalejeme vývarom - vodou, osolíme, okoreníme. Polomäkkú mrkvu zahustíme zátrepkou…
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, které osolíme, opepříme, posypeme hladkou moukou a dobře promícháme. Pak nudličky nasypeme do hrnce s rozpáleným olejem…
Cibulky nakrájíme nadrobno, vložíme do hlubšího pekáče. Jablka očistíme, zbavíme jadřinců a nakrájené na půlměsíčky vložíme do kachny. Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme,…
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a necháme zatím v lednici. Cibuli nakrájíme na drobno a česnek prolisujeme.Kapie dáme na plech do trouby, kterou…
Cizrnu namočíme nejlépe přes noc a ráno uvaříme do měkka.Jáhly propláchneme a spaříme. Pak uvaříme do měkka (asi 10 min.)Uvařené jáhly a cizrnu smícháme ve vývaru,…
Maso z polévky (hrudí, žebra - hovězí, vepřová, jehněčí...) oberte.Zeleninu z vývaru (mrkev, petržel, celer, řepu, zelí), okurky, nakládaná rajčata a obrané maso semelte…
Salát byl rychlovka a náhlý popud - uvařil jsem hrnec malých brambůrek, které mě zavazely ve špajzu. Oloupal, přetlačil přes kolečko, nakrájel vajíčka, přidal osmahlý na…
Celer očistíme a nakrájíme na dvoucentimetrové plátky. V hrnci s vývarem, vínem a citrónem povaříme zhruba 8 minut. Scedíme jej a necháme odkapat. Do každého plátku…
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme lehce dozlatava pokrájenou cibuli. Během smažení pokrájíme kližku na větší kostky, osolíme, opepříme a po osmažení cibule přidáme…
Na troške olivového oleja opečieme dozlatista pokrájanú cibuľu, pridáme posekanú štipľavú papričku, kapie a paradajky pokrájané a ošúpané bez jadierok. Osolíme, prípadne…
Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme a mírně osmahneme na másle. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a vše vložíme do vroucího vývaru a vaříme do měkka. Omyté cukety…
Oloupanou kedlubnu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a osmažíme ji na kousku másla.Když začne růžovět, přidáme mouku, promícháme a ještě krátce osmažíme, pak přisypeme…
Historie neapolské pizzy: Oblíbená Margherita dostala název podle mlsné šlechtičny
Vynikající carpaccio z hub: To hříbkové podle původního italského receptu je originálním předkrmem
Farmářka vysvětlila, jak skladovat brambory i v paneláku: Stačí dodržet dvě základní věci, na balkon ale nespoléhejte, radí