Bezlepkové listové těsto lístkující
Recept ještě nebyl hodnocenListové těsto je velmi oblíbené u pečených pokrmů. Kdo však drží stravu bez lepku a je celiak, musí se dívat po bezlepkové variantě. S tímto receptem si však takové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Listové těsto je velmi oblíbené u pečených pokrmů. Kdo však drží stravu bez lepku a je celiak, musí se dívat po bezlepkové variantě. S tímto receptem si však takové…
Všechny suroviny na korpus smícháme, vytvoříme těsto, které necháme 2 hodiny odležet v ledniciTěsto natlačíme do dortové formy, pečeme na 160°C 15 minut.Suroviny na krém…
Pokud držíte bezlepkovou dietu, nemusíte se vzdávat pečených sladkých dobrot. Na trhu je již dostatek druhů mouky a různých přípravků, které vám mohou vaše stravování…
Mouku se škrobem, cukrem, xantanem a solí promícháme a prosejeme na vál.Máslo rozkrájíme na kostičky a zlehka promícháme s moukou. Doprostřed dáme žloutky, kůru a šťávu…
Uděláme těsto, necháme odležet v lednici cca 2 hod. Těsto rozválíme mezí folií a vykrajujeme. Pečeme cca 10 min. na 170 °C.Plníme domácí marmeládou.
Všechny suroviny zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme odpočinout v chladu přibližně 3 hodiny. Poté vtlačujeme malé kousky do formiček. Pečeme při 160 °C 10 minut.…
Výborný koláč, který v sobě nemá klasickou bílou mouku, připravíme ze směsi rýžové a kukuřičné mouky. Jemné a vláčné těsto doplníme ovocem, které máme zrovna po ruce a…
Smícháme suché ingredience.V další míse vyšleháme rozmačkané banány, olej, vejce, mléko a slazení.Do směsi prosejeme suché ingredience a prošleháme.Formu na toustový…
Máslo s cukrem, vejcem, trestí a skořicí vyšleháme do krémovité konzistence, přidáme mléko a prošleháme. Zašleháme pudinkový prášek. Nakonec mouku, špetku soli a…
Žloutky, cukr a vanilkový cukr s olejem JUST vyšlehat do pěny, přidat olej, Rum a podmáslí. Do tekuté směsi zamíchat mouku s pr.do peč a xantanem, nakonec zamíchat…
V míse promícháme změklé máslo na kostičky, cukr, kokos, žloutky, rum. V misce vedle promísíme mouku,kakao,rýžovou krupičku, skořici a xantanovou gumu. Obojí smícháme a…
Máslo, tvaroh, žloutky, oba cukry, kůru a sůl šleháme dohladka.Na váhu vysypeme pudinkový prášek, ovesnou mouku, rýžovou dosypeme do celkové váhy 300 g a smícháme v míse…
Plech vyložte pečícím papírem a troubu předehřejte na 100°C. Otevřte skleničku cizrny a tekutinu z ní slijte přes cedník do misky s vyššími okraji. Pokud se chystáte…
Vyzkoušejte dokonalou kombinaci svěžích jablek a lahodného těsta s našimi jablečnými donuty z trouby! Jsou zde použity bezlepkové ingredience, aby si je mohl vychutnat…
Jako první jsem večer předem dala do lednice ztuhnout kokosové mléko.Druhý den jsem pomocí sítka dostala ven vodu z cizrny - mělo by jí být těch 110 g. Pomocí šlehače…
Ze všech surovin vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme přibližně 3 hodiny odležet v chladu. Poté jej vyválíme na plát vysoký cca 3/4 cm a formičkou vykrájíme…
Kokosové mléko dejte pár hodin před začátkem přípravy do lednice. Poté, co tuk v mléce ztuhl, otevřete plechovku, vylijte vodu a tuk vyndejte do misky. Rozpustťe v…
Ušlehat 4 bílky a na závěr přišlehat 2 PL moučkového cukru. Žloužky, cukr, olej, citronová kůra i šťáva, vanilkový cukr ušlehat do hustější hmoty - v robotu cca 10 min.…
Vejce s cukrem důkladně vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, Monte a mléko, následně vychladlý a slitý kokos.Prošleháme. Nakonec důkladně zašleháme mouku, smíchanou s…
Troubu zapneme na 170 stupňů.Rozmixujeme škvarky.Všechny ingredience smícháme a vložíme do formy na chleba (používám silikonovou).Pečeme do zlatova cca 15-20 minut a…
Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh.Žloutky s cukrem a vanilkou ušleháme do pěny. Zašleháme rum, citronovou šťávu a vodu.Všechny suché ingredience smícháme a…
Vynálezce hromosvodu Prokop Diviš měl na talíři pečené knedlíky s dušenou kapustou, v době půstu pak i šneky a žáby
Roman Staša ustál moderátorské zemětřesení na Nově: Mám ve Snídani jeden velký problém, přiznal nedávno
Skvělý koláč s blumami od Tondy z Peče celá země: Křehké těsto s makovou náplní, blumami a rumem chutná fantasticky