Prostřeno recepty - Dobětický měšec
Recept ještě nebyl hodnocenPlátek masa plněný výbornou náplní se skvěle hodí na nedělní oběd. Tento pečený měšec připravíme ze šťavnaté krkovice, kterou naplníme sýrem a směsí šunky, žampionů,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátek masa plněný výbornou náplní se skvěle hodí na nedělní oběd. Tento pečený měšec připravíme ze šťavnaté krkovice, kterou naplníme sýrem a směsí šunky, žampionů,…
Ryby by měly být pravidelnou součástí vyváženého jídelníčku. Jejich příprava je vesměs snadná a rychlá. V tomto receptu přinášíme pečené filety tresky se žampiony,…
Lehká pomazánka, ve které se snoubí chuť žampionů a medvědího česneku. Pomazánku navíc odlehčí cuketa, která skvěle chutě hub a bylinek vyváží. A díky rozmixování bude…
Roláda ze šťavnaté krkovice ochucená hořčicí a česnekem, plněná uzeným masem, žampiony a medvědím česnekem skvěle chutná s bramborovou kaší. Medvědí česnek dodává náplni…
Rýžové nudle se vyznačují rychlou přípravou a lehkou stravitelností. Zde jsou doplněny narychlo restovaným česnekem, cibulí a žampiony. O vynikající chuť se pak postará…
Tyto restované žampiony s medvědím pestem můžete vychutnat jako přílohu k masu nebo si je přidat na svoje oblíbené těstoviny. Jídlo je to jednoduché, chutné a rychle…
Stehna obereme od kůže a kostí (použijeme je na uzený vývar), nakrájíme nadrobno a na lžíci oleje orestujeme cca 3minuty.Poté rozdělíme na 6 dílů.Cibuli nakrájíme…
Tento recept na houby s medvědím česnekem si určitě zamilujete. Namísto žampionů budou i skvělé hříbky, ale dát můžete i jiné tvrdší lesní houby. Když sezóna medvědího…
Houbové řízečky ze strouhaných žampionů jsou bezvadný nápad, jak naučit na houby toho, kdo je nemusí. Dobře je prosmažte a podávejte s oblíbenou přílohou a tatarskou…
Výrazná polévka, která za svou chuť vděčí medvědímu česneku v kombinaci s mletou paprikou. Je plná také kousků brambor a žampionů. Jemnější tón polévce pak dodává…
Máte chuť na rýži, nebo vám doma uvařená rýže zbyla a přemýšlíte, jak ji zužitkovat? Stačí přidat trochu zeleniny nebo chřestu, pár žampionů a kousky masa. Rázem máte…
Způsobů, jak připravit žampiony, existuje mnoho. Klasické bílé žampiony mají velmi jemnou chuť a můžete je tedy zapéct i s chuťově výraznou náplní. Pokud zvolíte hnědé…
Hledáte inspiraci co připravit k obědu, nebo večeři? Lehce pálivé žampionové kari, s čerstvým špenátem, je velice snadné a rychlé na přípravu. Jako přílohu můžete k…
Sytých polévek není nikdy dost. Kapusta je ideálním základem husté svačinové polévky, která může doplněná pečivem klidně zasuplovat i večeři. Na másle orestované…
Vynikající jarní pokrm, který překvapí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Tento lehký a rychlý recept je ideální jako příloha k hlavnímu jídlu nebo jako samostatný…
Jemné žampiony orestujeme na základu ze špeku a cibule. Podle preferencí našich chutí pak můžeme zvolit jemnější omáčku ze smetany ke šlehání nebo naopak výraznější,…
Chřest se žampiony je vynikající a zdravé jídlo, které v sobě spojuje jemnou chuť chřestu a výraznou chuť žampionů. Tento jednoduchý, ale výtečný pokrm je skvělou volbou…
Vepřová panenka, zabalená v listovém těstě, s houbovým pyré a slaninou, je opravdovou pochoutkou. Perfektně ji doplní bílý chřest, který má příjemně nasládlou chuť.…
Žampiony můžeme díky jejich neutrální chuti přidat k výraznějším surovinám. Dnes je upečeme spolu s orestovanou debrecínkou, posypané aromatickým medvědím česnekem.…
Pokud máte rádi medvědí česnek, jistě si oblíbíte i tento pokrm z kuřecího masa, pórku, žampionů a medvědího česneku. Vše jen krátce osmažíte, podlijete vodou a podusíte…
Letní grilování můžeme zpestřit tímto zajímavým grilovaným náhrdelníkem. Kousky zeleniny, klobásy a žampionů navlečené na ohebné grilovací jehle vypadají velmi zajímavě…
Špízy jsou na letní grilování ideální volba. Ochutnáme na nich kousky šťavnatého masa, žampiony, voňavou slaninu i spoustu zeleniny. Příprava je velmi snadná a jejich…
Připravit kuřecí maso je velmi jednoduchou a nenáročnou záležitostí. V tomto receptu najdete inspiraci na velmi chutnou úpravu kuřecích stehen. Ta podusíme se žampiony a…
Celé kuře naporcujeme a nebo použijeme kuřecí stehna.Maso posypeme kořením, případně dosolíme a vložíme do pekáčku. Na maso poklademe plátky másla a slaniny, mírně…
Grilování levou zadní: Jak nejlépe grilovat kuřecí maso, abyste se neotrávili? Pozor na kleště i čisté talíře!
Šílené, ale kdysi oblíbené kombinace na chleba: Sádlo s hořčicí, máslo s maggi a cibulí a další socialistické pochoutky
Právě kvete česnek. Pořád je čas zajistit si velkou a zdravou úrodu, je třeba ho okopávat a odstranit plevel