Pikantní bůček s houbami
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli a česnek nakrájíme na drobno. Maso nakrájíme na větší kousky, žampiony a feferony na menší.Rozpustíme sádlo a cibuli opečeme hodně do hněda, ale nespálíme.Přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Maso nakrájíme na větší kousky, žampiony a feferony na menší.Rozpustíme sádlo a cibuli opečeme hodně do hněda, ale nespálíme.Přidáme…
Smetanová žampionová omáčka nejlépe chutná v kombinaci s kuřecím masem a houskovým knedlíkem. Zajímavou chuť dotváří tmavá sójová omáčka. Zajisté si na ní pochutnáte ať…
Slaná listová mřížka přináší neodolatelnou kombinaci křehkého listového těsta a lahodné slané náplně. Tento pokrm je ideální jako předkrm, svačina nebo doplněk k…
Podzim je obdobím, kdy často připravujeme různé pokrmy z dýně. Plněná pečená máslová dýně, restovanou směsí skládající se z vnitřku dýně, žampionů a sýru, voní po…
Rozpálíme si trochu oleje na pánvi a přisypeme do ní 1 hrnek bulguru. Opražíme, osolíme a zalejeme 2 hrnky horké vody, přivedeme k varu, zavřeme pokličkou a necháme stát…
Maso omyjeme, osušíme a ostrým nožem opatrně nařízneme kapsu. Na pánvi necháme zpěnit bílou část cibulky, přidáme nakrájené žampióny, osolíme, opepříme a necháme asi 5…
Z větší části tuku a hladké mouky uděláme světlou zásmažku, zalijeme vývarem (vodou), přidáme pepř a sůl, prošleháme a provaříme, před koncem varu přidáme mléko. Během…
V pánvi rozpálíme trochu oleje nebo sádla. Kotlety nakrojíme po stranách, osolíme, opepříme (naklepávat není nutné) a osmažíme z obou stran dozlatova. Pak kotlety…
Kuřecí prso rozkrojíme na dva tenčí plátky.Uděláme kašičku z oleje, hořčice, česneku a zázvoru.Plátky masa lehce naklepeme, jemně osolíme a opepříme. Natřeme kašičkou a…
Kuřecí maso dáme vařit do studené vody, přidáme koření, omáčky a přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme. Zatím očistíme zeleninu a nakrájíme na julienne,…
Na oleji s máslem zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nakrájená vykostěná stehna. Orestujeme a osolíme a opepříme.Přidáme nakrájený pórek a žampiony.Chvilku restujeme za…
Ochutnejte tuto vynikající, jemnou, krémovou polévku, která vás zahřeje a zasytí. Tato polévka má díky sušeným houbám a žampionům výraznou houbovou chuť a příjemně voní…
Opilé kuře získalo nejspíš svůj název díky tomu, že se peče v omáčce z povidel a červeného vína. Získá tak skvělou nasládlou chuť. Na vínu doporučujeme nešetřit, to,…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme svým oblíbeným kořením.Pekáček vysypeme pórkem nakrájeným na kolečka. Na pórek položíme připravené plátky masa…
Nejprve na pánvi osmažíme na sádle najemno nakrájenou cibulku. Poté v hrnce rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Do jíšky dáme 2 PL octa a necháme trochu …
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, půlku jich dáme na dno pekáče, na ně položíme naporcované kuře, okořeníme.Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a…
Receptů na toskánskou omáčku k těstovinám najdeme spousty. Její příprava je snadná a rychlá. Do té naší použijeme mimo standardních surovin i žampiony a cuketu.…
Na oliv.oleji orestuji nadrobno nakrájenou cibuli. Přidám nadrobno nakrájený česnek a mleté maso. Když je to téměř orestované přidám žampiony (zde jsou použity žamp.…
Brambory očistíme kartáčkem nebo oloupeme a dáme vařit na cca 8-10 minut. Žampiony nakrájíme na větší kousky, šalotku přepůlíme.Předvařené brambory podle velikosti…
Na olivovom oleji osmahneme nasekanu cibulku, cesnek a sampiony, asi 5 minut opekame. Pridame kuracie maso a opekame do zatiahnutia, asi 12 minut. Maso osolime,…
Nepotrpíte si na klasické chlebíčky a chcete návštěvu pohostit něčím zajímavým? Nebo hledáte tip na rychlou svačinu či večeři? Přesně to jsou tyto zapečené bagetky se…
Do misky dáme omáčky, oleje, prolisovaný česnek, papriku, pepř a citronovou šťávu. Kuřecí stehenní řízky nakrájíme a vložíme do marinády, kterou jsme připravili z…
Do cca 1 l vody dáme 3 lyžice sójovej omáčky a privedieme k varu. Vložíme do nej vrchných 6 listov pekingskej kapusty, privedieme opäť k varu a odstavíme. Kapustové…
Všechny suroviny smícháme, zalijeme rozmíchanými a osolenými vejci a zapečeme při 180°C 30 minut.
Mrkvová hrnková bábovka: Neuvěřitelně vláčný moučník božsky chutná a švih mu dodá citronová poleva
Jak využít sedmikrásky v kuchyni? Květy jsou skvělé nejen do medu a sirupu, mladé listy se hodí do salátů, pomazánek i polévek
Holka u plotny radí: Jak na skvělé dýňové rizoto? Jeden krok určitě nevynechávejte!