Kuřecí játra na zázvoru
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí játra na zázvoru nabízí lehce netradiční, ale výraznou a lahodnou chuť. Pokud máte málo času a chcete si opravdu pochutnat, určitě pokrm vyzkoušejte. Servírujte s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí játra na zázvoru nabízí lehce netradiční, ale výraznou a lahodnou chuť. Pokud máte málo času a chcete si opravdu pochutnat, určitě pokrm vyzkoušejte. Servírujte s…
Do hrnce dáme rozpustit máslo a olivový olej. Oloupeme cibuli, nakrájíme na drobno a restujeme ji (až začne zlátnout).Mezitím připravíme dýni - rozkrojíme, vydlabeme…
Nejdříve uděláme pyré. Zahřejeme troubu na 200 °C. Rozpůlíme dýni na dvě půlky, vydlabeme semínka a většinu vláknitých kousků. Dýni položíme na plech řezem dolů. Dýni…
Kdo jednou ochutná grilovanou zeleninu, bude ji vyhledávat již vždy. Pak choi je velmi zajímavý druh zelí, které se hodí nejen jako doplněk k masitým jídlům. Jako…
Milovníci asijské kuchyně zbystřete. Velmi jednoduchý recept z běžně dostupných surovin vás zve talíři plnému voňavých a lehce pálivých krevet. Krátké restování a rychlá…
Tmavozelená čočka si během vaření zachová tvar a uvaříme ji velmi snadno a rychle. Stačí jí smíchat s osmaženou cibulí a směsí indického koření, které jídlu dodá…
Čínská kuchyně je velice oblíbená. Pokrm Chop suey je variabilní pokrm, může se připravovat pouze ze zeleniny nebo lze přidat orestované maso. Zelenina je krásně křupavá…
Využijte vařené drůbeží maso i jinak, než na obligátní salát či pomazánku. S trochou exotiky vytvoříte novou a chutnou salátovou variantu.
Dýňová polévka patří mezi stálice podzimních a zimních polévek, protože je velmi snadná, rychle hotová, zahřeje vás a zasytí. V tomto receptu vyniká nápadité zdobení…
Přebranou propláchlou rýži rozemeleme, dáme do demižonku nebo velké sklenice, vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout, přidáme rýži, koření nakrájené citrony i s…
Maso opláchneme, osušíme a na mnoha místech propícháme. Vhodná je jehla na uzavírání španělských ptáčků.V hlubším kastrolu dobře promícháme všechny uvedené suroviny.…
Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme na kostky nakrájené maso, které nejdřív zprudka opečeme, pak přidáme vodu a dusíme (občas můžeme přidat vodu). Když…
Veškeré ovoce pokrájíme, pomeranče zbavíme pecek a kůry a dáme vše vařit s trochou vody. Za půl hodiny vše rozmixujeme a vaříme s cukrem další zhruba půl hodinu až se…
Očištěné maso nakrájíme na větší kostky. Restujeme na sádle ze všech stran dozlatova. Vytáhneme a do výpečku dáme nakrájenou slaninu, zeleninu a po chvíli cibuli.…
Na oleji necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli,přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky,chvíli orestujeme,potom přidáme bílé víno,mraženou zeleninu,zázvor…
Maso nakrájíme na kostky a smícháme se všemi surovinami. Dáme přes noc do lednice. Půl hodiny před vařením maso z lednice vytáhneme.Nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno,…
Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vsypeme do něj římský kmín a hořčičné semínko a restujeme…
Česnek a zázvor do těstíčka prolisujeme, dohromady asi půl lžičky.Květákové růžičky povaříme 4 minuty na skus, ihned zchladíme a necháme na sítu oschnout. Zázvor, česnek…
Česnek a zázvor do těstíčka prolisujeme, dohromady asi půl lžičky.Květákové růžičky povaříme 4 minuty na skus, ihned zchladíme a necháme na sítu oschnout. Zázvor, česnek…
Udělejte dýňové pyré a nechte vychladnout. Vyšlehejte asi 5-10 minut vejce s cukrem do pěny. Do menší mísy připravte sypké směsi včetně koření, vlašské ořechy přijdou…
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme bílý pepř, nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájenou chilli papričku, kari koření, sůl, škrobovou moučku a vše důkladně promícháme.…
Vepřové maso si nakrájíme na řízky, naklepeme, nasolíme, posypeme zázvorem a obalíme v hladké mouce. Na pánev dáme trochu oleje a maso na něm zprudka opečeme z obou…
Očistíme zázvor a citróny pokud nemáme bio, oloupeme.Citróny a zázvor nakrájíme na plátky.Do sklenice postupně vrstvíme plátky citrónů, na ně plátky zázvoru a vše…
Kam za jídlem na Colours of Ostrava: Hitem je polská pizza za 280 korun, zklamáním za 98 Kč rohlík s kuřetem na paprice
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Holka u plotny radí: Jak na božskou medovou bábovku s ořechy? Vláčnost zajistí kefír a máslo