Hrachová polévka II.
Recept ještě nebyl hodnocenPečlivě omyjte a na kostičky nakrájejte všechnu zeleninu. Všechny ingredience vložte do hlubokého hrnce (kromě špeku), zalijte vodou a přiveďte do varu. Nechejte povařit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pečlivě omyjte a na kostičky nakrájejte všechnu zeleninu. Všechny ingredience vložte do hlubokého hrnce (kromě špeku), zalijte vodou a přiveďte do varu. Nechejte povařit…
Do většího kastrolu nalijte jablečný ocet, sójovou omáčku, balsamikový ocet a cukr. Přidejte 2/3 šálku vody a promíchejte.Vložte žebra, zakryjte kastrol a vařte při…
Žebra večer před pečením naporcujeme, osolíme a potřeme hojně marinádou.Druhý den dáme žebra v pekáčku do rozpálené trouby, podlijeme trochou piva a vody, přiklopíme a…
Pekáček vyložíme alobalem a vložíme grilovací mřížku. Žebírka potřeme z obou stran hořčicí, třeba dijonskou a posypeme opět z obou stran kořením. Správně by se mělo do…
Postup na žebra: Koření promíchejte v míse a přidejte hořčici, kečup a med. Žebírka potřete a vložte na 2–4 hodiny marinovat do lednice (ideální nechat marinovat přes…
Cibuli nakrájíme na kolečka a rozprostřeme na dno pekáčku. Do pekáčku ještě přihodíme 2 stroužky česneku.Prolisujeme 3 stroužky česneku, smícháme se solí a s kajenským…
Zázvor a česnek nastrouháme, přidáme med, chilli omáčku, sójovou omáčku a rybí omáčku. Není nutné přidávat sůl. Vše smícháme. Marinádou potřeme žebra. Misku se žebry…
Pečená vepřová žebírka, naložená v pikantní marinádě, jsou výtečnou pochoutkou, která potěší nejen správné chlapy. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem. Pikantní marinádu…
Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…
V hlubokém hrnci dáme vařit nahrubo nakrájenou oškrábanou zeleninu spolu s bobkovými listy a pepřem, necháme chvíli povařit. Poté přidáme očištěné maso i s kostí a…
Žebírka rozdělte na jednotlivé kosti obalené masem. Omáčku smíchejte, žebírka v ní můžeme nechat i pár hodin naložené. Přendejte do pekáče i s omáčkou a pod alobalem…
Nakrájíme na menši kusy uzená žebra a ocásek a cca 1,75 -2,5 hod. pomalu vaříme. (Dle vašeho času). Vytvoříme základni vývar, ktery je sám o sobě dost slaný, tedy…
Objevte lahodnou kombinaci šťavnatého vepřového žebírka a jemných žampionů. Tento pokrm spojuje křehké maso s bohatou houbovou omáčkou, která je dochucená aromatickým…
Do kastrolu vložíme omytá vepřová žebírka a do půlky je zalijeme vodou, aby žebra nebyla celá potopená. Přidáme všechno koření, oloupanou mrkev a 45 minut dusíme. Pokud…
Žebra a vepřový ocásek naskládáme do pekáčku a vše potřeme hořčicí. Přidáme pokrájené cibule a utřený česnek. Posypeme sypkým kořením, mletým černým pepřem a celým…
Žebírka nasolíme a okořeníme dle chuti. Já použil pouze pepř, ale vhodný je i drcený kmín, mletá paprika, česneková pasta... Vše dle vlastní chuti.Okapané zelí dáme do…
Med, alkohol, sůl, prolisovaný česnek a pepř- nejlépe čerstvě namletý, smícháme dohromady.Tuto směs natřeme na žebírka a ty vložíme do PH a prokládáme cibulí.Zalejeme…
Nejdříve si vytvořte marinádu. Do větší mísy nalijte 120ml javorového sirupu. Přidejte 40ml liči balzámu, nebo sladšího jablečného octa. Nakapejte 1 lžíci tabasca a…
Žebírka osolíme a dozlatova opečeme na rozehřátém sádle. Přidáme stroužek česneku pokrájený na plátky, celý kmín a asi minutku restujeme. Zasypeme hladkou moukou,…
Z vajec, mléka a mouky uděláme těstíčko, v němž obalíme kousky banánů a žampiónů. Osmažíme je na oleji a položíme na nahřáté talíře s vařenými bramborami. Ozdobíme…
Osolte a opepřete vepřová žebra.Ve velkém hrnci nejdříve upražte na sucho nakrájenou cibuli, zázvor a česnek do hněda. Upraženou směs vyjměte z hrnce.Potom v samém hrnci…
Maso varime ve vode 30 minut. Nechame trochu vychladnout a obalime ve smesi oleje, stavy z grepu, ketjapu, rozetreneho cesneku, kminu, rozmarinu a chilli pasty a soli…
Cibuli, celer a brambory nakrájíme na kostky, česnek na plátky, mrkev na kolečka. Maso předem osmahneme na pánvi. Do nádoby PH dáme na dno směs zeleniny, osolíme,…
Nejdříve si utřeme ( rozmačkáme ) česnek, smícháme v misce s olejem a pomatláme v tom důkladně žebírka naporcovaná na 3-4cm silné plátky ( v plátku jedno žebro ). …