Tvarohový tunel s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenPostup: Ušleháme žloutky s 1/3 cukru doběla. Vyšleháme bílky + pár kapek citronové šťávy nebo špetku soli do polotuha, přidáme zbylé 2/3 cukru a vyšleháme tuhý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Postup: Ušleháme žloutky s 1/3 cukru doběla. Vyšleháme bílky + pár kapek citronové šťávy nebo špetku soli do polotuha, přidáme zbylé 2/3 cukru a vyšleháme tuhý…
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vmiešame múku a sneh vyšľahaný so štipkou soli. Rozdelíme na polovicu a do jednej vmiešame kakao s olejom. Na vymazaný plech striekame na dĺžku…
Čokoládu nasekáme na menší kousky. Želatinu namočíme do studené vody. Mléko zahřejeme, stáhneme z ohně a do horkého přidáme čokoládu. Mícháme dokud se čokoláda…
Výborný dezert inspirovaný tradiční italskou panna cottou připravíme z jahod, jogurtu, rostlinného mléka a agaru. Vše stačí krátce povařit a pak nechat vychladit. Dezert…
Cesto: Bielky ušľaháme so soľou a cukrom na tuhý sneh. Pridáme múku zmiešanú s práškom na pečenie a celé zmiešame s kokosom. Upečieme na plechu 27x35 cm s pečiacim…
Na piškot vyšleháme do pěny vejce s oběma cukry, poté zapracujeme na středním stupni šlehače olej a džus. Pak krátce zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. …
Dezerty do skleniček se výborně hodí za každý nedělní oběd. Pokud jsou takto krásně sluníčkově zářivé, úplně si říkají o přípravu o jarních svátcích. Není potřeba želé…
Mirror glace je speciální lesklá poleva, která tvoří velmi zajímavé struktury a efekty na dortech. S receptem a postupem její přípravy se s námi podělila cukrářka a…
Svěží, lehký a velmi lahodný v netradiční kombinaci. Korpus tohoto dortu je s mletým mákem. Na něm pak leží vrstva tvarohového krému se šlehačkou. To vše na závěr…
Aspikové misky, které v sobě ukrývají jarní křupavý a svěží chřest spolu s vejci, jsou doplněny bylinkami a vychucenou želatinou. Přidejte pouze čerstvé voňavé pečivo a…
Piškot: Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, pak přilijeme vlažnou vodu, přisypeme mouku a bramborový škrob a nakonec lehce vmícháme sníh. …
Rozpustíme želatinu dle návodu, ochutíme octem, cukrem a solí-lepší je ostřejší chuť - vylijeme tímto nádobu asi půl cm - dáme ztuhnout. Uvaříme si vejce ,pokrájíme…
Dortový korpus: Pudinky, cukr, prášek do pečiva smícháme v míse, přidáme vejce a olej a pořádně rozšleháme. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy na…
Tento neobyčejný dezert spojuje sladkost třešní, krémovou konzistenci jogurtu a kysané smetany, a jemnou vůni růžového sirupu. Připravte si tento koláč a vychutnejte si…
* Kiwi zbavíme slupky, nakrájíme na kolečka a jahody rozkrojíme na půl. Připravíme si dle návodu želatinu. Použila jsem práškovou želatinu ze sáčku (10g).…
1. Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Do sněhu opatrně vmícháme žloutky a nakonec zlehka, pomocí vařečky, vmícháme mouku smíchanou s kypřicím…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Upečeme piškotovou roládu, promazanou marmeládou. Základní těsto na tuto roládu upečeme stejně jako v receptu u výše uvedené banánové rolády. Příprava náplně: Šťávu…
V míse vyšleháme žloudky s cukrem do pěny.Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.Postupně přidáváme lžíci sněhu a lžíci mouky s prdopeč do ušlehaných žloudků a cukru…
Všechny přísady na těsto si dáme do mísy, mícháme dokud se nám z toho neudělá těsto. Připravíme si formičky a dáme do nich kuličku těsta, kterou rozprostřeme prsty po…
Tento tunel z piškotového těsta vypadá velmi pěkně a přitom není složité ho připravit. Jako náplň použijeme čerstvé maliny, které zalijeme červeným želé. Po vychladnutí…
Není snadnějšího moučníku, než je tento. Oblíbenou kokosovou tyčinku spojíme v těstě s přesnídávkami a vytvoříme tak vláčné těsto. Po upečení jej pak doplníme marmeládou…
Dortová forma kulatá 18cm - nejlépe nastavitelná nebo otvírací. Lze i s klasickou formou, jen budou pěny vrstveny na sebe. Ve výsledku budou vidět vrstvy z boku, je to…
Panna cotta je klasický italský dezert, který se připravuje ze smetany svařené se želatinou a mlékem. Jemná chuť panna cotty je v tomto receptu v zajímavém kontrastu se…
Jak na fantastické červené zelí ke svatoštěpánské kachně? Skvělou chuť zajistí jablka a svařené víno
Této potraviny nevědomky sníte až kilogram týdně. Dejte si na ni ale pozor!
10 nejlepších receptů z medvědího česneku: První jarní bylinka se hodí do pomazánek, placek i polévek