Lahodný linecký ovocný koláč s krémem
Recept ještě nebyl hodnocenZ mouky, změklého másla při pokojové teplotě a moučkového cukru vypracujeme hladké těsto a necháme ho aspon dvacet minut v lednici odležet.Mezitím si uvaříme hustý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z mouky, změklého másla při pokojové teplotě a moučkového cukru vypracujeme hladké těsto a necháme ho aspon dvacet minut v lednici odležet.Mezitím si uvaříme hustý…
Do 5 rozklepnutých vajec přidáme na kostičky nakrájenou Heru. Utřeme do hlaka a přidáme vanilkový cukr společně s cukr moučkou, které vmícháme do již připraveného…
Jedním z nejoblíbenějších italských dezertů je panna cotta. Italská kuchyně není náročná na přípravu a ani tento recept není výjimkou. Trochu připomíná náš pudink, její…
Domácí čokoládové pralinky s banánovou náplní si jistě oblíbíte. Jsou sice určeny k rychlejší spotřebě, ale pralinky s ovocnou náplní jsou příjemnou změnou. Na přípravu…
Piškotový korpus, spousta jahod schovaných ve šlehačkovém krému a želatinové vrstvě. To je kouzlo jahodového dezertu nazvaného “mlska”. Příprava není složitá, za…
Za jednoduchým receptem na lahodnou panna cottu nemusíte až do Itálie. Snadno si ji můžete připravit i doma. Základ tvoří smetanová směs s chutí vanilky, na kterou pak…
Jednoduchý piškot: Celá vejce vyšleháme s oběma cukry do lehké pěny, opatrně přiléváme olej. Pak metlou zamícháme střídavě vlažné mléko a prosátou mouku smíchanou s…
Horké letní dny si žádají osvěžující dobroty. Na víkendové posezení s rodinou nebo přáteli můžete připravit třeba tento lahodný smetanový mousse s čerstvými jahodami.…
I bez pečení můžeme připravit krásný dort. Stačí k tomu piškoty, oblíbené ovoce, zakysaná smetana a pomazánkové máslo, ze kterého vyšleháme jemný krém. Ovocný dort je…
Ryba v aspiku je tradiční lahůdka, která kombinuje jemné maso z ryby s křišťálově čistým želatinovým obalem, často doplněná barevnou zeleninou nebo bylinkami. Tento…
Žloutky s cukrem utřeme do běla, přidáme olej,mléko a mouku s práškem do pečiva, uděláme těsto, do kterého opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme upéct a necháme vychladit.…
Játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme ji na třetině másla. Přidáme pokrájená játra, několik snítek tymiánu, nadrcený česnek,…
Světlé těsto - bílky ušleháme, ke konci dadat cukr a následně ostatní suroviny a jemně vymíchat. Tmavé těsto - žloutky a vejce utřít s cukrem doběla, přidat mouku…
Chcete-li mít na stole něco extra, pusťte se do aspiku. Příprava je jednoduchá a výsledek vždy překvapí. Suroviny zalité v aspiku jsou efektní a tento způsob pohoštění…
S parným létem přichází také ruku v ruce sklizeň snad všemi oblíbených jahod. Jestli nevíte co z nich připravit a hledáte inspiraci, pak vyzkoušejte skvělý pudinkový řez…
KORPUS: Žloutky spolu s cukrem umícháme do pěny, přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka promícháme. Takto připravené těsto…
Bůček pomelte na šajbě č.3, vložte veškeré ingredience a řádně prohněťte (aspoň 10 minut). Do šunkovaru vložte sáček k tomu určený, naplňte směsí, řádně upěchujte a…
Bohatá sezona jahod doslova vybízí k různému zpracování sladkých červených plodů. Pokud máte rádi řezy, s tímto receptem nešlápnete vedle. Jemný piškot doplní nadýchaná…
Z chladnicky vyberieme maslo aby povolilo. Z mlieka, cukru a pudingoveho prasku uvarime puding podla navodu na obale. Ja obycajne robievam puding ananasovy, ale doma som…
Při jakékoliv slavnostní události nesmí chybět ideálně velký tác s jednohubkami různých druhů. V tomto receptu můžete načerpat inspiraci. Nabízí spoustu variant, které…
Máte chuť na lehký dezert s ovocem? Vyzkoušejte tento skvělý pečený cheesecake. Křehký korpus z rozdrcených BeBe sušenek je politý jemným krémem z mascarpone. Po upečení…
BeBe sušenky naskládáme vedle sebe na dno vyššího pekáčku nebo plastové dózy (misky), které jsme vyložili fólií. BeBe použijeme dle chuti, světlé či kakaové, případně…
Nepečené drobné cukroví je vždy vítaným doplňkem nejen na slavnostní tabuli, ale i jako něco malého na zub, když nás honí mlsná. Potřebné suroviny máme většinou doma a…
Vejce s cukrem utřeme a postupně přidáváme po troškách olej, mléko do vypotřebování a dáme citronovou kůru, vanilkový cukr, prášek do pečiva spolu s moukou a promícháme.…
Jak doma vyrobit škvarky, aby byly voňavé a dokonale křupavé? Pomáhá fígl s mlékem, ale důležité je i správné krájení
Slavné omáčky: Jemná rajčatová doladí chuť těstovin i masa. Takhle se správně dělá
Prezident Edvard Beneš se stravoval skromně. Stačily mu brambory s máslem a miloval bramboračku s houbami