Snadný jahodový dort
Recept ještě nebyl hodnocenBěhem horkých letních dnů jistě přijde vhod osvěžující jahodový dort. Připravíme ho z kakaového korpusu, který doplníme jemným šlehačko-tvarohovým krémem. Dort ozdobíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 473 kJ / 352 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 88,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Během horkých letních dnů jistě přijde vhod osvěžující jahodový dort. Připravíme ho z kakaového korpusu, který doplníme jemným šlehačko-tvarohovým krémem. Dort ozdobíme…
Upečeme tmavé těsto. Necháme trochu vychladnout a pak potřeme rybízovou marmeládou, naneseme náplň jogurtovou, pak položíme světlé těsto /tmavé těsto můžete udělat i…
Dortovou formu potřeme máslem / nebo vyložíme potravinářskou folií / a na dno formy rozložíme piškoty, které pokapeme malinko šťávou, kterou nám zatím pustil rybíz. …
Ušleháme sníh. Zvlášť vyšleháme žloutky s cukrem a postupně vmícháme olej, mouku a sníh. Do vymazané a vysypané dortové formy (24 cm) dáme těsto.Pečeme v rozehřáté…
Korpus : z bílků ušleháme tuhý sníh, vešleháme žloutky a cukr. Nakonec pomalu přišleháme mouku. Pečeme ve vymazané a hr. moukou vysypané dortové formě ( průměr 24 cm )…
Oddělíme bílky a žloutky. Do bílků dáme špetičku soli a šleháme v míse asi 1 minutu potom přidáme cukr a šleháme do tuha. Přidáme žloutky a lžíci oleje a prošleháme. Do…
Piškoty a sušenky rozdrtíme na jemno, smícháme s měkkým (nikoliv rozpuštěným) máslem, pokud je směs tuhá, přidáme trošku mléka. Kompaktní hmotu rozložíme na dno dortové…
Nejprve si připravíme čokoládový korpus. Žloutky, cukr a povolené máslo vyšleháme do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu, mouku, vodu i smetanu a opět pořádně prošleháme.…
Medovník jsem obložila oplatkama, svázála stuhou a vystlala jsem to potr. folií, aby to nenavlhlo. Čirou želatinu jsem udělala podle návodu, vylila na plech a po…
Z bílků se špetkou soli ušleháme sníh,žloutky našleháme s cukrem a vše spojíme douhromady s moukou.Těsto nalijeme na plech vyložený papírem a pečeme asi 10 minut při…
Upečeme korpus podle návodu, necháme vystydnout. Korpus rozřízneme v jedné třetině, pomažeme tvarohem, který smícháme s moučkovým cukrem. Množství záleží, jak kdo má rád…
Žĺtky, Heru, tvaroh, vanilku, kypr. prášok, Zlaté klasy a pol pohára cukru spolu vymiešame.Bielky ušľaháme dotuha s druhou polovicou cukru.Všetko zľahka spojíme a…
Z bílků ušleháme tuhý sníh a do něho přimícháme cukr a vmícháme žloutky. Postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem. Těsto nalijeme do dortové formy a pečeme při 180°C.…
Žloutky utřeme s moučkovým cukrem, postupně vmícháme olej, polohrubou mouku s práškem do pečiva a kakaem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech…
Bílky vyšleháme do tuha, zašleháme žloutky a cukrem. Postupně vmícháme pudink, kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme asi 15 minut na 170°C dle typu trouby.…
Královna Alžběta II. a princ Filip: Na jejich svatbě se podávala tříchodová snídaně, součástí byla dušená koroptev
Pavézky neboli chudí rytíři: Sladká delikatesa ze starého chleba frčí dodnes a nejlepší je podle receptu Anuše Kejřové
Recept na volné odpoledne: Užijte si relax i rodinnou zábavu