Božský jahodový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenElektrickou troubu rozehřejte na 180C, dortovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. V míse utřete máslo s vejcem do zlatavé pěny. Přisypte cukr s vanilk. cukrem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Elektrickou troubu rozehřejte na 180C, dortovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. V míse utřete máslo s vejcem do zlatavé pěny. Přisypte cukr s vanilk. cukrem,…
Celá vejce vyšleháme s vodou, přidáme oba cukry a došleháme do husté, bílé pěny. Mouku, solamyl a kypřící prášek promícháme, prosejeme a po částech zašleháme do vaječné…
Ananasový džus naředíme vodou na celkový objem 1,2 litru, nalijeme ho do většího hrnce a přivedeme k varu. Za stálého míchání vsypeme polentu a uvaříme z ní hladkou,…
Polovinu jahod nakrájíme na malé kousky, ostatní na osminky. Z kompotové šťávy, van. cukru a želatiny připravíme dortové želé. Zamícháme do něj nakrájené jahody a…
Hladkou mouku prosijeme s cukrem a kypřicím práškem na vále.Přidáme vejce a máslo.Vše zpracujeme v hladké nelepivé těsto a necháme 30 min . odpočinout v chladu . Těsto…
Rozdrcenými sušenkami, smíchanými s rozpuštěným máslem vyplníme dno dortové formy a důkladně namačkáme (jde to dobře skleničkou). Dáme do lednice. Meruňkový kompot…
Ušleháme pomazánkové máslo + smetana ke šlehání + cukr. Na korpus natřeme nejdříve zavařeninu, poté zhotovený krém, na něj poklademe okapané meruňky a polijeme…
Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs vtlačíme do dortové formy a dáme ztuhnout do lednice. Vyšleháme tvarohy s cukrem. Ve vodní lázni rozpustíme…
Žloutky,vodu,cukr a olej vyšleháme do pěny.Přidáme mouku a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.Pečeme na 170 asi 40 minut, průběžně zkoušíme špejlí. Vychladlý korpus…
Broskve si umyjeme, zbavíme pecek. Tvaroh, zakysanku a cukr krátce zašleháme, přidáme mléko, pudink a šleháme 3 minuty. Směs rozdělíme na poloviny, do jedné půlky…
Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a olejem do pěny, zvlášť vyšleháme bílky s cukrem. Spojíme, přidáme mouku, kypřící prášek, mletou kávu a mléko. Pečeme v dortové…
Dortové želé smícháme se dvěma lžicemi cukru a s vínem přivedeme k varu, povaříme cca minutu - musí se stále míchat, je to stejné, jako když vaříte želé na dort.…
Žloutky, vodu a cukr vyšleháme, přidáme vše ostatní, nakonec sníh z bílků. Pečeme při 170°C asi 18 minut. Upečený vychladlý korpus potřeme marmeládou, na ni natřeme…
Vejce, cukr, olej, minerálku, mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr zpracujeme ručním šlehačem v těsto. Na vymazaný a moukou vysypaný plech nalijeme těsto a dáme do…
Máslové sušenky rozdťte válečkem nebo rozmixujte. Máslo necháme změknout a smícháme se sušenkovou drtí. Směs namačkáme do předem vymazané nebo pečícím papírem vyložené…
Jednoduchý piškotový dort pro úplné začátečníky, nebo pokud vaříte s dětmi. Tento dort si budou moci malý kuchaříci poskládat sami. Stačit, jim bude pomoci se želatinou.
Nejdříve připravíme tmavý piškot - vejce ušlehejte s cukrem, přidejte kakao, olej, nakonec zašlehejte mouku s práškem do pečiva. Dejte upéci do dortové formy, kterou na…
Nejprve připravíme těsto smícháním vajíčka s cukrem (cukru může být i méně, jak má kdo rád sladké), přidáme mléko a postupně další suroviny. Pečeme na 180°C až bude…
Tento lahodný a lehký dezert připravíme ze zakysané smetany, čerstvých malin a želatiny. Díky bílkovému sněhu je pěkně nadýchaný. Podáváme ho politý čokoládovou polevou…
Ovocnou šťávu i mléko dosladíme dle chuti. Čiré želé vsypeme do mléka, červené želé do ovocné šťávy a podle návodu přivedeme k varu - krátce provaříme a necháme…
Nepečené dezerty připravíme velmi snadno a rychle. Tento dort tvoří sušenkový korpus, lahodný jemný krém z mascarpone a šlehačky, a čerstvé sladkokyselé ostružiny,…
Na jeden plát si vyšleháme 4 žloutky s cukrem, přidáme 4 lžíce horké vody, hladkou mouku a sníh ze 4 bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Takto si uděláme tři…
Celá vejce ušleháme s cukrem. Přidáme mléko, kakao, mouku, prášek do pečiva a olej. Těsto je tužší, je potřeba ho pořádně prošlehat.Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech…
Na těsto důkladně promícháme (vyšleháme) všechny suroviny kromě kakaa. Dvě třetiny těsta dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Dobře okapané višně rovnoměrně…
Jak správně připravit jedlé kaštany? Je to dobrota plná vitaminu C pro malé i velké
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta radí: Jak upéct nejšťavnatější svatomartinskou husu, aby byla uvnitř měkká a zvenku křupavá
Chcete, aby se perníčky leskly? Poslouží žloutek, vejce s rumem i plnotučné mléko, perníčky se musí potřít ve správnou chvíli