Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelenina kořenová - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Domácí králík na smetaně

Domácí králík na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Králíka rozporcujeme a předek necháme na vývar, který uvaříme předem. (Z předku dělám polévku a část odložím na králíka). Porce králíka, prošpikujeme slaninou, osolíme…

RubyRom

180 min

Fazolačka

Fazolačka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Báječná zimní polévka z bílých fazolí a zeleniny dobře zasytí, může se do ní přidat i kousek uzeného masa či uzeniny. Jako hlavní chod už pak bude stačit jen něco…

toprecepty.cz

90 min

Vepřové maso na divoko

Vepřové maso na divoko

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Na sádle osmahneme zeleninu do růžova, vložíme na ni osolené plátky masa a cibuli nakrájenou na kolečka, opečeme. Osolíme, okořeníme, podlijeme a dusíme. Měkké maso…

Rajská omáčka z kořenové zeleniny

Rajská omáčka z kořenové zeleniny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Klasikou české kuchyně je rajská. Nasládlá omáčka, s kuličkami z hovězího masa, zachutná nejen dospělým, ale i dětem. Servírovat ji můžete s těstovinami, rýží, nebo…

Danielle

50 min

Křenová omáčka s uzeným masem Videorecept

Křenová omáčka s uzeným masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Křenová omáčka je stálice české tradiční kuchyně. Jemná, smetanová, méně či více štiplavá na jazyku. Výborná k uzenému masu, stejně tak k hovězí nebo vepřové pečeni.…

terezicka1

95 min

Čočková polévka s uzeninou

Čočková polévka s uzeninou

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Čočku opereme a dáme vařit s bobkovým listem do měkka. Do hrnce dáme trochu oleje na kterém orestujeme na kolečka nakrájenou uzeninu. Orestovanou uzeninu vyndáme na…

Krkonošská cibulačka

Krkonošská cibulačka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, osmažíme ji na trošce oleje, přidáme postrouhanou koř. zeleninu, brambory pokrájené na kostičky a hrst hub. (pokud použijeme…

Jezevec na zelenině

Jezevec na zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a na plátky česnek. Vše dusíme na závěr dáme 4 kostky cukru. Směs dáme na pekáč a na to položíme jezevčí maso prošpikované…

savlinka

180 min

Dršťková polévka s bramborami

Dršťková polévka s bramborami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Dršťky důkladně umyjeme ve studené vodě a dáme vařit. Vaříme asi 5 minut, scedíme, dršťky propláchneme studenou vodou a dáme opět vařit na 5 minut a opakujeme ještě…

Kuřecí polévka s nudlemi

Kuřecí polévka s nudlemi

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Kuřecí čtvrtky nebo stehna opláchneme pod tekoucí vodou a dáme do většího hrnce s vodou vařit. Asi po půl hodině vyndáme uvařené maso, obereme od kostí, pokrájíme na…

Dršťky na smetaně

Dršťky na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno. Zeleninu nastrouháme najemno. Vyškvaříme špek s kouskem sádla a přidáme cibuli. Až zesklovatí, přisypeme zeleninu a chvíli restujeme…

Kroupové "rizoto"

Kroupové "rizoto"

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Rizoto z krup, zvané také kroupoto, s uzeným masem, žampiony, slaninou, provařené s bílým vínem, zjemněné smetanou, bude zajisté skvělým plnohodnotným obědem, který si…

terezicka1

70 min

Pikantní dršťková polévka

Pikantní dršťková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Dršťková polévka patří mezi tradiční české pokrmy a připravuje se v mnoha variantách. Tato je pikantní a skvěle dochucená, vývar je posilněn morkovou kostí a kořenovou…

mika59

130 min

Masové kuličky s fazolemi Videorecept

Masové kuličky s fazolemi

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kuličky z mletého masa jsou velmi oblíbené a dají se připravit na mnoho způsobů, třeba opečené, s pikantní zeleninovou směsí s fazolemi. Ke kuličkám nám stačí krajíček…

mika59

55 min

Boršč II.

Boršč II.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Příprava boršče obvykle zabere mnoho času. Jednotlivé složky se přidávají postupně a to je při přípravě této polévky základ. Nic se nesmí uspěchat. Udělejte si na…

Pajšl

Pajšl

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Vnitřnosti odblaňte. Srdce, jazyk, slezinu a plíce můžete v této fázi očistit od tuku a rourek, ale nemusíte, vývar bude silnější a tučnější.Kořenovou zeleninu očistěte…

1 2 3 4 14