Kuřecí jáhloto
Recept ještě nebyl hodnocenNa marinádu smícháme prolisovaný česnek, česnek s bylinkami, citronový pepř s citronovým olejem a rozmarýnem. Stehýnka pečlivě promažeme marinádou (i pod kůží – uděláme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, česnek s bylinkami, citronový pepř s citronovým olejem a rozmarýnem. Stehýnka pečlivě promažeme marinádou (i pod kůží – uděláme…
Uvaříme vývar, maso obereme, zázvor a kari na másle zpěníme a uděláme jíšku, jíšku a banány dáme do vývaru a povaříme. Na závěr přidáme maso a zvlášť uvařenou rýži,…
Nejprve si podle návodu uvaříme zvolený druh těstovin. V míse smícháme smetanu s vejcem, osolíme, přidáme tavené sýry a nastrouhaný Eidam. Vše důkladně promícháme. …
Ve vodě rozpustíme cukr a rozdrolíme droždí a necháme chvilku vzejít kvásek. V mouce rozmícháme sůl, přidáme rozpuštěný tuk a vmícháme kvásek. Zpracujeme těsto a…
Pomalým varem uvaříme hlavu společně s novým kořením a pepřem, lehce osolíme. Hlavu obereme a kousky masa necháme bokem. Na másle osmahneme zeleninu, zaprášíme hl.…
Na pánev dáme rozpálit olej, oloupeme cibuli a nakrájíme na jemno. Hodíme na pánev, slaninu taktéž nakrájíme na kostičky a přihodíme k cibuli, opečeme. Pak přisypeme…
Pokud máme čas, nejprve si na pár minut namočíme quinou (odstraníme tím hořké saponiny) a důkladně ji propláchneme. Dáme ji vařit do dvou dílů osolené vody. Běžně se…
Z kotlety uděláme steaky cca 2-3 cm.Z ingrediencí připravíme marinádu, kterou vetřeme do steaků a necháme 2 hodiny odpočívat.Na rozpálené pánvi s trochou oleje…
Nejprve si zvolené bylinky nasekáme na drobné kousky a smícháme s trochou oleje. Kůži na straně očištěného filetu propícháme na několika místech vidličkou (nejlépe…
Maso osolíme, opepříme a pokapeme sojovou omáčkou a necháme odležet. Cibuli si nakrájíme na jemno, žampiony na plátky, mrkev na hranolky, celer na kostičky. Na hlubokou…
Na pánvi rozehřejeme bůček nebo slaninu. V misce smícháme rozšlehaná vejce s mlékem, moukou, se solí, pepřem a zeleninou nakrájenou na kousky. Opečeme po obou stranách…
Na masle opečieme klobúčiky podpňoviek z jednej strany, otočíme, osolíme a opäť opečieme. Postupne takto opečieme z oboch strán všetky klobúčiky. Potom ich vložíme…
Rozdrobíme housku v misce s mlékem, přidáme opraženou nadrobno nakrájenou slaninu, 3 stroužky česneku, papriku a velmi jemně nakrájenou petrželku, tymián a oregano. Vše…
Platýse stáhneme z kůže, dočistíme a opláchneme studenou vodou.Osolíme, opepříme, necháme chvíli, ať sůl pronikne do masa, pak obalíme v hladké mouce.Na pánvi roztopíme…
Z masoxu připravíme vývar. Na másle osmahneme zeleninu s párkem, podlijeme vývarem, přidáme bylinky, pepř a popřípadě dosolíme. Necháme vařit.Nočky: V malé misce…
V rozehřáté pánvi osmažíme nasucho plátky česnekového boku nebo slaniny dle chuti. Plátky po osmažení přendáme na talířek a do výpeku rozklepneme vejce, která osolíme,…
Zeleninu nakrájíme na kousky, krom cherry rajčat, ta necháme vcelku. Bylinky nasekáme na jemno. Přidáme do zeleniny. Osolíme, opepříme a přidáme olej, promícháme.Paličky…
Quinou zalijeme studenou vodou a po 10 minutách slijeme. Přidáme dvojnásobek vody, než je podíl quinoy, a osolíme. Vaříme cca 15 minutek do měkka. Nakonec přidáme…
Brambory předvaříme asi 10 minut, Hokkaido očistíme nebo oloupeme, vydlabeme, nakrájíme na hrubší hranolky a kdo rád pečenou cibuli (nejlepší je červená, ale i obyčejná…
Nudle zalijeme vodou a necháme je dojít. Nepřidáváme přidané koření! Zeleninu a tofu nakrájíme na kostičky.Tofu lehce orestujeme v hrnci, aby bylo zlatavé.Nakonec vše…
Nejprve si smícháme přísady na marinádu, ochutíme tak, aby to bylo příjemně nakyslé kořeněné chuti. Vložíme steak do marinády, maso musí být potopené, a necháme přes noc…
Množství surovin se řídí počtem strávníků. Nachystáme všechny suroviny, hlavně pokrájíme rajčata, okurky, cibuli a případně ostatní suroviny na plátky, připravíme si…
Žebírka několikrát na krajích nasekneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve směsi mouky, rozmarýnu a oregána. Obalená žebírka zprudka opečeme na oleji,…
Množství surovin se řídí počtem strávníků. Nachystáme všechny suroviny, hlavně pokrájíme rajčata, okurky, cibuli a případně ostatní suroviny na plátky, připravíme si…
Hostina na svatého Martina: Připravte si šťavnatou pečenou husu se zelím a knedlíky!
Mrkvové karbanátky: Na krásně šťavnaté a voňavé jídlo stačí jen několik ingrediencí, a přitom ho pořídíte doslova za pár korun
Pečeme s Ivou: Fantasticky nadýchané vdolečky - voňavá dobrota, kterou si zamiluje celá vaše rodina