Smažené jarní závitky se salátkem
Recept ještě nebyl hodnocenPro oblíbené smažené závitky nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, připravit si je můžete i v pohodlí vašeho domova. Jarní závitky, plněné rýžovými nudlemi,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pro oblíbené smažené závitky nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, připravit si je můžete i v pohodlí vašeho domova. Jarní závitky, plněné rýžovými nudlemi,…
V létě je čas na lehké saláty. Suroviny do nich můžete získat od lokálních pěstitelů ve výborné kvalitě i příznivé ceně. Dohotovení pak bude záležet na vaší fantazii. …
Salát, který připravovala oblíbená herečka Naďa Konvalinková v televizním pořadu, má více variant. Zkuste tento, se sladkokyselou zálivkou, plný různé podzimní zeleniny…
Zelí najemno nakrouháme, vydatně osolíme (asi 1 lžíci soli), promneme a necháme odstát. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, zasolíme, promneme a necháme na vzduchu…
Čirok na několik hodin namočíme a poté ho v čisté vodě uvaříme doměkka (cca 50 minut). Rýži propláchneme a uvaříme tak, jak jsme zvyklí (já ji dusím v 1.5 násobku…
Nejprve uděláme náplň. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na jemno, zpěníme ji na másle, přidáme mrkev a zelí, osolíme,…
Zelí nakrájíme na drobné nudličky, osolíme a necháme chvíli uležet. Rohlík nakrájený na kostky zalijeme mlékem a necháme změknout. Vejce rozšleháme a smícháme se zelím a…
Do hrnce dáme tuk a na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata, dáme mouku a uděláme si cibulovou jíšku, přidáme mleté papriky, necháme je zpěnit a hned…
Zelí nakrájíme na nudličky cibuli na kolečka. Smetanu smícháme s hořčicí. Zelí promačkáme, aby zkřehlo. Přidáme sůl, pepř, a cukr. Zakápneme octem a přimícháme smetanu…
Obě zelí nakrájíme na dlouhá, co nejtenčí vlákna. Každý druh připravujeme ve zvláštní nádobě. Zelí posolíme a přiklopíme, až vypustí vodu. Pak přidáme do obou druhů pepř…
Na másle (oleji) osmahneme nasekaný česnek a nakrájené zelí, zalijeme vývarem, povaříme, ochutíme. Zvlášť si uvaříme těstoviny. Do polévky můžeme přidat vyškvařenou…
Celozrnnou rýži propláchneme a v osolené vodě uvaříme doměkka (trvá to asi 35 minut). Na oleji dozlatova orestujeme na kousky nakrájenou cibuli. Přidáme zelí nakrájené…
Na slunečnicovém nebo olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí prso. Osolíme, opepříme (nejlépe čerstvě pomletým…
V hlubším nepřilnavém hrnci či pánvi rozehřejeme olej a 2 minuty na něm opékáme římský kmín a hořčičné semínko. Poté přidáme garam masala, kurkumu, chili, promícháme a…
Červenou řepu a mrkev oloupeme a nahrubo nastrouháme. Zelí nakrouháme a oříšky nasekáme. Vmícháme do řepy a mrkve, ochutíme citronovou šťávou a podáváme. Nejlepší je…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme zelí, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme pod pokličkou doměkka (asi 15 min). Pohanku propláchneme,…
Nakrájíme zelí na jemno a vložíme je do mísy.Přidáme na hrubo nastrouhanou červenou řepu.Přidáme sůl, kmín a vše promícháme.Při míchání zeleninu promačkáváme.Necháme…
Zelí nakrouháme, nastrouháme, nebo nadrobno nasekáme nožem. Prolijeme právě vroucí vodou a necháme asi 3 minuty spařovat. Pak propláchneme studenou vodou a necháme…
Zelí si nakrájíme na flíčky a uvaříme doměkka ve vodě se špetkou soli. Na talíři polijeme máslem, smícháme se sýrem Cottage, posypeme dávkou máku a případně ořechy.…
Klobásu nakrájíme na malé kousky a opékáme pozvolna na pánvi asi 9 minut. Mezitím si připravíme špagety dle návodu na krabičce. Přidáme je ke klobáse a opékáme asi 6…
Mrkev nastrouháme na hrubo a zelí nakrouháme na jemné nudličky, dáme vše do mísy. Cibulku pokrájíme nadrobno a přidáme k zelí, dáme zbylé suroviny- majolku,…
Na tuku osmažíme cibuli dozlatova, ke které ke konci smažení přidáme rozvonět i jemně nasekaný česnek. Přisypeme na nudličky pokrájené zelí, osolíme, ochutíme troškou…
Houby si pokrájíme na menší kousky, já krájela žampiony na 1/4, které namočíme do rozšlehaného vejce a obalíme v solamylu. Takto připravené houby orestujeme na oleji…
Zelí - slovenskú kapustu - pokrájame, osolíme, opepříme, okmínujeme, zalejeme vodou a dáme variť. Vody len toľko, aby kapusta bola prikrytá. Na panvicu dáme kvapku…
Bramboráky trochu jinak: Židovské latkes jsou díky jedné ingredienci úžasně křupavé a nejlépe chutnají s jablečnou omáčkou
Stále spolu dokola! Zrzavá holčička z reklamy se zlatým prasátkem hraje opět v reklamě na Kofolu
Karbanátky z růžičkové kapusty: Šťavnaté kapustičky ve směsi ochuceného masa doladí k dokonalosti pikantní omáčka