Asijský pikantní zelný salát
Recept ještě nebyl hodnocenMéně obvyklá ochucovadla, česnek a hlavně feferonky dodávají tomuto salátu pikantní příchuť Asie. Migrace východních národů se nutně projevuje i vzájemným prolínáním a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Méně obvyklá ochucovadla, česnek a hlavně feferonky dodávají tomuto salátu pikantní příchuť Asie. Migrace východních národů se nutně projevuje i vzájemným prolínáním a…
Golubce, holubky nebo holoubci? Více názvů pod sebou skrývá plněný zelný nebo kapustový list. Dobře vychucená náplň, pevně zavinout a podusit tak akorát na skus v husté…
Tradiční polský pokrm plný výrazných chutí pořádně zasytí i zahřeje. Voňavý špek, houby, dva druhy masa, kysané i čerstvé zelí a klobáska se v tomto jídle dobře doplňují…
Hlávkové zelí nakrájíme jako na dušení a spaříme asi 10 minut ve slané vodě. Scedíme a přidáme mouku a vejce. Promícháme. Vlijeme na vymaštěný pekáček a pečeme asi 30-40…
Kapustu nastrúhame na jemno. Slaninu narežeme na kocky, rozškvaríme, opražíme na nej narezanú cibuľu, pridáme nastrúhanú kapustu, osolíme, okoreníme a na miernom ohni…
Hlávkové zelí nakrájíme na drobnější nudličky, chvilku podusíme do poloměkka. Slaninu si nakrájíme na menší kostičky a cibulku nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme a…
Papriky plněné zelím jsou výbornou pochoutkou ke grilovaným masům nebo zabijačkovým specialitám. Pokud máte možnost, naložte si v sezóně levnějších paprik alespoň pár…
Pripravíme klasické hustejšie kysnuté cesto a necháme vykysnúť.Kapustu nastrúhame na strúhadle a na troške oleja podusíme so soľou a korením, kým sa nevydusí šťava.…
Zelí nakrájíme na drobno, osolíme a promneme rukou.Přidáme nakrájenou cibuli, okurky, cukr, pepř, ocet, majonézu a kysanou smetanou.Promícháme a podáváme s čerstvým…
Nejednodušší z jednoduchých je tento skvělý zelný salát. Nemusíte se trápit ani s vychucením nálevu, protože to za vás obstará nálev ze sterilovaných paprik. Ale…
Na malém množství oleje a cibulce si orestujeme nakrájené hlávkové zelí, posolíme, pokmínujeme, opepříme, zalijeme malinko vodou a dusíme doměkka. Mezitím si nasypeme…
Cibulku, zelí a mrkev nastrouháme nebo nakrájíme na jemno.Vedle v míse si připravíme zálivku - sůl, pepř, cukr promícháme, přidáme ocet, majonézu, zakysanou smetanu a…
Hlávku povaříme v osolené vodě, oloupeme jednotlivé listy, košťály seřízneme nebo rozklepeme paličkou.Na listy položíme plátek sýru, kolena, slaniny a opět sýru.Zavineme…
Osvěžující polévku z mladého zelí zvládne uvařit i naprostý začátečník v kuchyni. Polévka nám nabídne dokonalé spojení křupavého zelí, jemné smetany a kyselého octa. A…
U cele hlavky zeli castecne vykrojime kostal a vlozime ji na 5 minut do vrouci osolene vody. Opatrne obereme vrchni mekke listy a hlavku znovu vlozime do vrouci vody …
Kyselé zelí je výsledkem každoročního podzimního rituálu v mnoha rodinách. Dobře prokysané, uložené v sudu, proložené jablky pro ještě lepší chuť. Takové, které si s…
Kyselé zelí je výsledkem každoročního podzimního rituálu v mnoha rodinách. Dobře prokysané, uložené v sudu, proložené jablky pro ještě lepší chuť. Takové, které si s…
Kombinace zelí a červené řepy dodá vašim jídlům nejen svěžest, ale i dávku důležitých živin. Tento jednoduchý a lahodný salát je ideální jako příloha k hlavním chodům.…
Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme přidáme bobkový list, hřebíček, pepř a nové koření.Vaříme asi hodinu, podle kvality masa.Mezitím zvlášť uvaříme červenou…
Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Zelí nakrouháme najemno a rozprostřeme do pekáčku. Lehce osolíme a okmínujeme. V pánvi na rozehřátém oleji necháme zpěnit…
Máte chuť na jídlo s vepřovým masem a spoustou zeleniny? Zkuste tuto čínu. Maso den předem namarinujete. Druhý den ho osmažíte a smícháte s dokřupava osmaženou červenou…
Rychlý a snadný salát z červeného zelí a křenu je plný vitamínů. Podávat ho můžete jako přílohu k hlavnímu jídlu, a pokud zrovna neholdujete křenu můžete jej vynechat.…
Cibuli nakrájenou najemno orestujeme na sádle dozlatova. Přidáme lžíci cukru a po rozpuštění přidáme zelí nakrouhané na nudličky a nahrubo nastrouhané jablko.Podlijeme…
Tyto dárky potěší pod stromečkem všechny milovníky pohybu!
Bavorské dampfnudeln: Úžasné sladké bochánky jsou nadýchané jako peříčko, nejlépe chutnají s vanilkovou omáčkou
8 skvělých tipů, jak využít ocet v kuchyni: Pomůže osvěžit plast, vyleštit příbory a zbavit lednici bakterií