Dušené zelí - zadělávané
Recept ještě nebyl hodnocenOloupanou a pokrájenou cibuli osmažíme na sádle, uzeném špeku nebo oleji lehce dozlatova. Pak přisypeme na nudličky pokrájené zelí, které osolíme a okořeníme pepřem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupanou a pokrájenou cibuli osmažíme na sádle, uzeném špeku nebo oleji lehce dozlatova. Pak přisypeme na nudličky pokrájené zelí, které osolíme a okořeníme pepřem,…
V menším hrnci či rendlíku rozehřeje olivový olej, přidáme na kostičky pokrájená rajčata a necháme je pustit šťávu. Přidáme pesto z medvědího česneku, sušenou cibuli,…
Polovinu cibulky na tuku osmahneme dozlatova, přidáme na kostky pokrájené maso, osmahneme ho, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Dusíme nejprve ve vlastní šťávě a když se…
Dva dny staré rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme dvě vejce. Podle toho, jestli máme solené škvarky, trochu osolíme a promícháme, aby rohlíky nasály vajíčka.Škvarky…
Snad všemi oblíbené nudle se dají připravit na mnoho způsobů. Například se zelím, anglickou slaninou, cibulí a zakysanou smetanou. Jednoduchý pokrm z několika běžně…
Zelí si nakrouháme a dáme asi na 15 minut vařit s kmínem a solí. Pak jej scedíme a necháme odkapat. Brambory si uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka.…
Kapustu a mrkev narežeme na rezance, pór na kolieska, zemiaky na kocky.Rozohrejeme olej a všetku zeleninu na ňom asi 5 minút restujeme. Osolíme, okoreníme, zalejeme…
Plněné balíčky ze zelných listů jsou oblíbené v mnoha evropských zemích. Obvykle se plní mletým masem, tentokrát ale zvolíme náplň z rýže a sušených hub. Díky rýži dobře…
Čerstvé zelí nakrouháme, kysané překrájíme na kousky. Klobásku nakrájíme na kolečka, ostatní maso na kousky. Cibuli nasekáme na hrubé kostky. Maso obalíme v uvedené…
Ryžu podusíme do polomäkka. Necháme vychladnúť. Potom ju zmiešame s mletým mäsom, vajcami, osolíme, okoreníme a naplníme listy, ktoré sme sparili vriacou vodou, aby boli…
Do největšího hrnce, co mám doma, vložím uzené koleno a uzené vepřové kosti, zaliju vodou. Používám uzené kosti z krkovice, stojí to pár kaček a vývar z toho je opravdu…
Náplň: Do 4 vyšších misek položím na dno list zelí, pokryji plátky salámů. Na salám nanesu bramborový salát. Na salát položím další vrstvu salámů vytvarovaných do…
Hlávku zelí zbavíme košťálu a dáme jí celou vařit do hrnce s osolenou vodou . Hlávka musí být ponořená celá, aby se uvařila rovnoměrně. Pokud máme pouze menší hrnce,…
Zelí dáme do horké vody a opatrně rozebereme listy bez košťálů. Bábovku vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Naskládáme listy tak, aby přesahovaly přes bábovku. na…
Tato polévka je vydatný a výživný pokrm, který kombinuje křehkost čerstvého zelí s výraznou chutí lesních hub a jemnou strukturou cizrny. Jednoduchá příprava a bohatá…
Zelí nakrouháme, zalijeme menším množstvím vody, osolíme, okmínujeme a dusíme do poloměkka. Občas promícháme.Na tuku orestujeme na menší kostky nakrájenou cibuli,…
Zelí nakrájíme na nudličky. Sádlo rozpustíme a cibuli s kmínem orestujeme dozlatova. Přisypeme zelí, orestujeme, přidáme těstoviny, houby a zalijeme vývarem. Vaříme…
Zelí nakrouháme na jemno, přidáme zbylé suroviny a promícháme, uděláme jako karbanátky, obalíme ve strouhance a na oleji usmažíme.Na tuku osmažíme cibuli a kousek…
Maso nakrájíme na kostky, opečeme na sádle a okořeníme. Cibuli nakrájíme najemno, mrkev a celer na hranolky, zelí na hrubší kousky a přidáme i s fazolovými lusky k masu…
Z masa, cibule, celerové nati a koření vyvaříme silný vývar.Na másle osmažíme cibuli, kořenovou zeleninu, přidáme pokrájené zelí a brambory, zalijeme vývarem a vaříme…
Zelí a mrkev nakrájíme na jemno, křen nastrouháme také na jemno, petrželku nasekáme a šunku nakrájíme na 2 cm nudličky.V misce vše dobře promícháme, dochutíme solí,…
Z masa uvaříme vývar. Maso vyjmeme a nakrájíme na kostky. Do vývaru pridáme nakrájené zelí, na kostičky nakrájené brambory, mrkev a červenou řepu. Vše povaříme do měkka.…
Zelí očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do hrnce, osolíme, ochutíme kmínem, podlijeme hrnkem vody a pod poklicí za občasnému promíchání dusíme na mírném ohni cca 10…
Zelí nakrájíme jak je doma zvykem, osolíme a promačkáme. Dáme do mísy a necháme asi dvacet minut stát. Mezitím nakrájíme šalotku a anglickou slaninu. Tu dáme na…
Jak na falešné cuketové langoše bez kynutí: Nadýchané těsto zvládne i začátečník, na výsledku si pochutná i profík
Japonský recept na dlouhověkost? Sushi! Poznáte všechny jeho druhy?
Dozvuk letních barev v podzimní kuchyni! Dopřejte si dobroty z paprik, které potěší i náročné strávníky