Zelný salát s vejci, kukuřicí a okurkou.
Recept ještě nebyl hodnocenPikantní zelné saláty jsou velmi oblíbené a pokud jsou kombinované s majonézou, jsou i velmi výživné. Nemusíme je podávat jen jako přílohu, mohou nahradit s vhodným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pikantní zelné saláty jsou velmi oblíbené a pokud jsou kombinované s majonézou, jsou i velmi výživné. Nemusíme je podávat jen jako přílohu, mohou nahradit s vhodným…
Vepřové maso s chlupatými knedlíky a zelím, je jednoduchý oběd na kterém si pochutnají nejen milovníci pečeného masa. Kdo má rád, může si přidat oblíbené koření, šťáva…
Výhoda zeleninové polévky oproti jiným polévkám je především v její jednoduchosti. Tahle polévka vás zachrání ve chvílích, kdy máte v lednici poslední kousky zeleniny.…
Uchovejte si chuť léta s domácí zavařenou čalamádou, která spojuje křupavost čerstvé zeleniny se sladkokyselým nálevem. Tato barevná a chutná příloha je ideální k masu,…
Lokše jsou skvělé jako příloha k masu nebo samostatně, doplněné například o kysanou smetanu či osmaženou cibulku. Tato rustikální pochoutka přináší do kuchyně kus…
Saláty z čerstvého zelí jsou super. Suroviny na ně jsou levné, dostupné po většinu roku, chuťově je lze přizpůsobit a zelí má navíc i zdravotní benefity. Příprava je…
Kuřecí prsa pečená v zelném listu s Romadurem a pečenými bramborovými vrtulemi mají výraznou a aromatickou chuť. Netradiční zelný salát z kysaného zelí s rajčaty a…
Zeleninové saláty jsou skvělou přílohou a zdrojem zdraví a vitamínů. Zejména pak v chladnějších dnech. V zimě si pak pravidelně můžete připravovat tento křupavý salát ze…
Klasické špekové knedlíky v naší kuchyni nesmí chybět. Můžeme je podávat s dušeným červeným zelím a smaženou cibulkou. Skvěle chutnají a navíc při jejich přípravě…
Na trošce oleje osmahneme nakrouhané, osolené zelí, které zbavíme šťávy. Přidáme nahrubo nastrouhanou kedlubnu, mrkev, protlak, utřený česnek. Osolíme, osladíme, přidáme…
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, zalijeme vodou, přidáme rozsekané a předem namočené houby,…
1) Smícháme majonézu, šťávu z citronu, ocet, cukr, sůl a pepř. 2) Do mísy dáme nastrouhané surimi, jablko, zelí, papriku a mrkev. 3) Smícháme dohromady a chvíli…
Maso pomeleme, obě cibule nakrájíme na drobno, česnek naškrábeme, bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, zelí a kapii pokrájíme na nudličky, petrželku…
Zelí, mrkev a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na nudličky. Přidáme sůl, pepř, kmín a cukr a důkladně promícháme, aby zelí pustilo šťávu.Přidáme…
Zelí nakrouháme na tenké nudličky, promícháme s majolkou, dochutíme solí, citronem a cukrem a vmícháme rozinky. Salát necháme přibližně 1 hod. v chladnu odležet, aby…
Hlávkové zelí nakrájíme na slabé nudličky, dáme do mísy a posypeme solí, pepřem a cukrem. Necháme odležet asi tak 15 minut. Zelí pustí trošku šťávy.Pak nastrouhám mrkev …
Do hrnce dáme trochu vody a nakrájené zelí na nudličky a nebo tak, jak to máte rádi, osolíme a dusíme. Když je zelí skoro hotové přidáme olej a necháme ho osmahnout tak,…
Vykostěnou a naklepanou kotletku osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a obalíme v hladké mouce.Na pánvi rezehřejeme olej a kotletky na něm opečeme do měkka /asi…
Kuřecí steaky naklepeme, osolíme, opepříme a z vnitřní strany potřeme hořčicí, na každý potřený plátek dáme sušenou šunku, půl pórku, proužek kapie, půl okurky a…
Do hrnce vložíme nakrájené zelí na nudličky, pokrájené žampiony a mrkev na kostičky, zalijeme asi jedním litrem vody, vložíme masox, sůl, pepř, bobkový list, majoránku a…
Zelí jemně nakrájíme,mrkev na jemno nastrouháme,přidáme zálivku a mozarellu,promícháme a necháme asi 2 hod.uležet
Očistěné maso nakrájíme na plátky, přidáme koření, koňak, důkladně promícháme, necháme ½ hodiny odpočinout a pomeleme. Přidáme vajíčko, promícháme a pokud je směs…
Bulgur připravíme podle návodu na obalu. Cibulky nakrájíme na kolečka, česnek nasekáme nadrobno, papriku a pak choi nakrájíme na malé kousky. Rozehřejeme lžíci oleje a…
Do vody dáme vařit nakrájené hlávkové zelí, nastrouhanou mrkev a petržel, osolíme a okmínujeme. Až je zelenina uvařená, přidáme do polévky 2 lžíce krupice na zahuštění a…
Hitem internetu jsou vosí koule: Chutnají jako vosí hnízda, ale připravují se snáz a obejdete se i bez formiček
Vynálezce hromosvodu Prokop Diviš měl na talíři pečené knedlíky s dušenou kapustou, v době půstu pak i šneky a žáby
Chytré kuchyňské spotřebiče nemusí stát balík. Šikovnou lednici pořídíme už od osmi tisíc a za troubu dáme jen o tisícovku víc