Uhlířina po našem
Recept ještě nebyl hodnocenOloupané brambory pokrájíme na malé kostky a dáme uvařit v osolené vodě do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře.Zelný salát:…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a dáme uvařit v osolené vodě do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře.Zelný salát:…
Máte rádi kysané zelí? Přichystejte z něj tyto výborné placičky ochucené uzeným sýrem a sušenou šunkou. Toto snadné smažené jídlo použijte jako přílohu k obědu, nebo jen…
Talíř horké čočkové polévky opravdu zahřeje a zasytí. Vyzkoušejte ji připravit s kysaným zelím a smetanou, její chuť vás tak příjemně překvapí. V polévce samozřejmě…
Maso nakrájíme na kostky, zelí nadrobno a smícháme se všemi ostatními surovinami. Směs urovnáme do sádlem vymazaného pekáčku a zakryté upečeme. Jíme s chlebem.
Kysané zelí v tomto receptu skvěle doplňuje uzenina a polotovarové gnocchi. To vše společně urychlí přípravu celého pokrmu na minimum času. Během necelé hodiny budete…
Zelí vyndáme ze sáčku, překrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dáme do mísy, promícháme zelí s cibulí a opepříme. Můžeme zalít trochou vody ze…
Obě masa zalijeme vodou, osolíme, přidáme pepř, bobkový list, nové koření. Vaříme vepřové maso hodinu a půl, hovězí klidně i 3 hodiny. Vývar scedíme.V hrnci orestujeme…
Do papiňáku vložíme cibuli nakrájenou na kostičky a všechny ingredience, kromě klobásy a smetany, zalijeme vroucí vodou. Dusíme asi 30 minut.Nakonec přidáme klobásy…
Nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu osmažíme na kousku sádla, přidáme chilli papričku, koření, které se v horkém tuku rozvoní.Pak přidáme nakrájenou klobásu (já…
Oblíbená hospodská chuťovka k pivu získá další rozměr, pokud ji naložíte spolu s kysaným zelím. Nakládané lahůdky mají spoustu výhod. Můžete je připravit dlouho dopředu…
Dobře kořeněné brambory, kysané zelí zjemněné smetanou, anglická slanina a šťavnaté kuřecí maso zapečené v remosce tvoří skvělou kombinaci, na které si jistě pochutnáte.…
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do zapékací misky naskládáme brambory, posypeme cibulí, zelím a nastrouhaným uzeným sýrem, vrstvy opakujeme,…
Slaninu pokrájíme a necháme ji rozpustit na pánvi. Přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, necháme zpěnit, vložíme vepřové maso a zprudka orestujeme. Do PH dáme zelí,…
Kuře na zelí může směle nahradit kachnu. Zkuste ho upéct, okořeňte dobře podle své chuti, dozlatova upečte a podávejte nejlépe s bramborovým knedlíkem. Uvidíte, že bude…
Pokrmy z jednoho pekáčku se těší velké oblibě hlavně díky své nenáročnosti. Pečené kuřecí čtvrtky na kysaném zelí, provoněné oreganem, poslouží jako vydatný oběd. Pokud…
Slané pečivo stále častěji při oslavách nahrazuje obložené chlebíčky. Je to asi proto, že se lépe jí i servíruje a každý zde může při tvorbě náplně uplatnit svou…
Každá rodina má svůj oblíbený a osvědčený recept na polévku z kysaného zelí. Do této se přidávají podušené lesní houby a uzenina a polévka je zjemněná mlékem. Pokud jste…
Pokud patříte k milovníkům čočky, tenhle recept vám určitě zachutná. Lehce pikantní čočka je obohacena o sýr, restovanou mrkev a cibulku a podávat ji můžete s volským…
Brambory nakrájené na plátky naskládáme do vymazaného pekáče. Osolíme,opepříme a posypeme drceným kmínem. Brambory posypeme na plátky nakrájenou anglickou slaninou, na…
Zelňáky, placky z kyselého zelí, nemusí být nutně smažené. Připravit je můžete také z kynutého těsta. Ohromí vás svojí aromatickou a lehce nakyslou chutí a připomenou…
Plátky masa naklepeme, po obou stranách osolíme a opepříme. Po jedné straně pomažeme hořčicí, doprostřed dáme kopičku zelí, čtvrtinu špekáčku nebo klobásku a zabalíme do…
Den předem v PH (pomalý hrnec) s minimálním množstvím vody dáme ovařit uzené koleno. Uložíme ho do chladna, spolu s rosolem, který tam vznikne.Druhý den na rozpuštěném…
Na troše sádla si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme drcený kmín, necháme rozvonět, nasypeme na menší kousky pokrájené zelí a za častého míchání zvolna…
Vídeňský bramborový salát chutná božsky. Recept je jen ze šesti běžně dostupných surovin, které vyjdou na 35 korun
Chilli je rostlina, která nás chce zabít svým obranným mechanismem, a přesto ji milujeme. Proč?
Majonéza patří nejen na hranolky. Tuto geniální omáčku si oblíbil už kardinál Richelieu