Krkovice na zelí
Recept ještě nebyl hodnocenKrkovice je lahodná při kterékoliv úpravě. V tomto receptu si propůjčí tón dobrého vína a koření spolu s zapečeným voňavým zelím. Nikdo nebude mít důvod nechat …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 190 kJ / 45 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,60 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,12 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Krkovice je lahodná při kterékoliv úpravě. V tomto receptu si propůjčí tón dobrého vína a koření spolu s zapečeným voňavým zelím. Nikdo nebude mít důvod nechat …
Nejprve si připravíme zelí. Do hrnce na rozehřáté sádlo dáme cibuli, zasypeme moukou a usmažíme zásmažku. Jakmile cibule s moukou začne zlátnout, odstavíme z ohně a…
Jedno z tradičních českých jídel je bezesporu knedlo-zelo-vepřo. A nebojte, zas tak náročné na přípravu to být nemusí. Podle tohoto receptu zvládne připravit dokonalou…
Česká klasika v rychlejší verzi pro dnešní uspěchanou dobu. Zároveň je recept tak jednoduchý, že jej zvládne připravit i začátečník v kuchyni. A je jen na vás, které…
Víkendová hostina si žádá pořádné jídlo. Pokud jste ještě nezkusili recept na kuře à la kachna, je to ta pravá chvíle. Potřebujete jen kuře, zelí, sůl a kmín. Tento…
Připomeňte si s námi jednoduché zelné placky, které s oblibou chystaly naše prababičky. Tenkrát stály u plotny a po ruce měly sádlo. My jsme dali těsto do pekáčku a…
Jen zdánlivě se zelí do směsi těstovin nehodí. Ve skutečnosti je to vyladěná kompozice pro rychlé a zároveň chutné utišení hladu. Zkuste připravit a určitě se tento…
Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené osolené a opepřené maso a česnek. Orestujeme, zasypeme mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vodou.…
Slaninu, uzené maso, cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji chvíli osmahneme, aby nám to zavonělo. Vymačkané zelí dáme do misky, přidáme do něj osmahnuté maso.…
Pečené kuře hravě zasytí celou rodinu a je s ním minimum práce. V tomto receptu je kuře pečené spolu se sterilovaným červeným zelím, anglickou slaninou a výpekem z piva.…
Segedínský guláš se tradičně dělá z vepřového masa. Tento recept je však založen na jemnějším a méně tučném krůtím mase. Výhodou je také vaření v pomalém hrnci, který se…
Špek nakrájíme na silnější špalíčky a dáme na cca 15-20 minut do mrazáku (lépe se s ním špikuje maso).Na sádle nebo jiném tuku osmažíme cibuli do zlatavé barvy.Do…
Zelí necháme dobře okapat a vložíme do mísy. Přidáme nahrubo nastrouhaný salám ( šunku ) a sýr, pokrájenou kapii, cibuli, worcester, osolíme, dostatečně opepříme a…
Uvařit zvlášť rýži (může se uvařit jen se solí nebo i třeba se zel.bujonem), zelí si procedit....na pánvi orestovat na cibuli ml.maso, přidat klobásu...okořenit dle…
V remosce můžete snadno připravit celý oběd včetně přílohy. Stačí do ní naskládat cibuli a slaninu, vrstvu kysaného zelí, plátky brambor, kuřecí stehna a na závěr vše…
Brambory uvařte i se slupkou v osolené vodě, nechte vychladnout a oloupejte. Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte ji vyškvařit.Osmažte na ní nadrobno nakrájenou…
Oloupané syrové brambory najemno nastrouháme nebo rozmixujeme. Přidáme mouku, osolíme a umícháme těsto. Do vařící osolené vody kápneme trochu oleje. Lžičkou odkrajujeme…
Stehna omyji, osuším a opeču na pekáčku bez tuku nejprve kůží dolů, aby pustila vlastní tuk, pak obrátím a dopeču. Stehna pustí mnoho tuku, přebytek odeberu na pozdější…
Maso nasolíme a okořeníme. Do skleněné zapékací mísy dáme zelí, na kostičky nakrájený špek, na proužky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Promícháme. Poté…
Tak nám moderní technologie zasáhly i do našeho milovaného vepřo-knedlo-zelo! Než se této pochoutky na talíři dočkáme, tak to sice chvíli potrvá, ale zase si ten čas…
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Špek a slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a dáme společně s kmínem do hrnce na rozehřátý olej na 2minuty osmahnout. Pak…
Zelí slijeme přes síto a trochu propláchneme vodou. Potom ho pokrájíme nadrobno, přidáme kmín a na zapěněné cibuli podusíme. Kotlety nakrojíme ze stran a naklepeme.…
Z listového těsta připravíme během chvilky chutné občerstvení. Vyzkoušejte upéct slaný závin. Do těsta navrstvíme sýr, salám a také křupavé zelí. Dochutíme kečupem a…
Fazole namočíme do vody podle našich zvyklostí. 30 minut před vařením namočíme i václavky do vody.Ve třech hrncích uvaříme zvlášť zelí i s nálevem + bobkový list, houby…
Obyčejná cibule jako svatební dar? Ve středověku to byla obrovská pocta
Svatební hostina Elišky Přemyslovny: Podávala se paštika ve tvaru středověkého hradu, sladká kaše i zvláštně vařená slepice
Šílené kombinace, které chutnají fantasticky: Už jste zkusili hranolky se zmrzlinou, chipsy s čokoládou nebo donut se slaninou?