Bezlepkové pohankové jablečné řezy
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mléko, olej, mouku s práškem a škrobem. Těsto je tužší. Pekáček vymažeme (nejlépe sádlem), na dno rozprostřeme 2/3 těsta, rukou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mléko, olej, mouku s práškem a škrobem. Těsto je tužší. Pekáček vymažeme (nejlépe sádlem), na dno rozprostřeme 2/3 těsta, rukou…
Krém: 1/8 l vody 1 lžíce Solamylu 1 vejce Vše vaříme, až se nelepí. Mícháme do zchladnutí. Na ¼ kg másla přijde 15 dkg moučkového cukru, umícháme, přidáváme do krému…
Zatímco v létě a na podzim zpracováváme sezónní ovoce, v zimě je nabídka přece jen menší, a tak vám možná přijdou k chuti tyto řezy, které můžete připravit i v zimním…
Zatímco v létě a na podzim zpracováváme sezónní ovoce, v zimě je nabídka přece jen menší, a tak vám možná přijdou k chuti tyto řezy, které můžete připravit i v zimním…
V miske zmiešame droždie so 100 ml vlažného mlieka, 1 PL cukru a 1 PL múky. Necháme vykysnúť. Zvyšok múky preosejeme do misy, pridáme zvyšný cukor a vlažné mlieko,…
Múku zmiešame so soľou a sušeným droždím. Do nádobky pekárne vlejeme vlažné mlieko,acidko,olej a žĺtka. Vsypeme múku, cukor a necháme vymiesiť cesto. Cesto vyklopíme…
Múku zmiešame so soľou a sušeným droždím. Do nádobky pekárne vlejeme vlažné mlieko,acidko,olej a žĺtka. Vsypeme múku, cukor a necháme vymiesiť cesto. Cesto vyklopíme…
Velmi ostrým nožem nakrájejte bílou čokoládu na malé kousky – dobře to jde keramickým nožem. Máslo, žloutek a cukr vyšlehejte v robotu do hladké směsi. Zvlášť…
Všechny suroviny kromě jablek dáme do mísy a prsty vše zpracujeme na drobenku. Pak vmícháme nastrouhaná jablka, až se vytvoří poměrně měkká hmota. Lžící odebíráme…
Droždí nasypeme do trošky vlahého mléka s troškou cukru, necháme asi 5 minut. Pak droždí vlijeme do mouky, kterou jsme promíchali se solí, přidáme mléko, žloutky, cukr,…
Nejprve si připravíme krém: do velkého teflonového hrnce dáme škrob a cukr a řádně promícháme, postupně přimícháváme mléko, opatrně, aby směs zůstala hladká. Za stálého…
Scezený kompot rozdělíme do misek. Tři čtvrtiny šťávy z kompotu nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a ve zbylé rozmícháme solamyl. Vroucí šťávu zahustíme solamylovou…
Do trochy mléka přidáme cukr, droždí a část mouky (vše z přichystaného množství) a uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout.Ke kvásku přidáme zbytek surovin,…
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přidáme mouku s práškam do pečiva, olej a drobně nasekaný pomeranč i se šťávou. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Plech vyložíme…
Připravíme si cibulovou jíšku, přidáme nastrouhaný sýr a za stálého míchání necháme změknout. Zalijeme mlékem a povaříme. Přidáme bujon a fazolky s nálevem . Necháme jen…
Z prísad urobíme hladké cesto zabalíme do folie a necháme 2-3 h odpočinúť. Potom rozvaľkáme a povykrajujeme kolieska potrieme zo žltkom a posypeme sezamom, poukladáme na…
Z prísad urobíme hladké cesto zabalíme do folie a necháme 2-3 h odpočinúť. Potom rozvaľkáme a povykrajujeme kolieska potrieme zo žltkom a posypeme sezamom, poukladáme na…
Chřest omyjeme a škrabkou očistíme od hlavičky ke kořenu. Uvaříme cca 5 minut v horké vodě, osušíme papírovým ubrouskem a obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích…
Ze surovin na hvězdičky vypracujeme těsto a dáme na hodinku do lednice. Na kuličky vyšleháme bílek s cukrem. V mističce smícháme oříšky s kakaem a kořením. Přimícháme…
1-Vo vacsej panvici rozohrejeme.Pridame mlete maso a prepecieme a miesame pokial nezmani farbu cca. 5 minut.Pridame nakrajanu cibulu pokial neostane priesvitna cca 5…
Brambory nastrouháme, přidáme mouku, žloutky, máslo a sůl. Vypracujeme hladké těsto. Uděláme váleček cca 2 cm hrubý. Nakrájíme na malé oválné válečky a lehce je…
Žloutky, cukr, smetanu a mléko smícháme a pozvolna zahřejeme na 40°C. Pak směs vlijeme do čtyř nádobek vhodných k zapékání. V troubě pečeme při 95°C, dokud pudink…
Do rendlíku nalijeme mléko, osolíme a zahříváme. Až je horké (ne vařící!) pomalu vsypáváme za stálého míchání krupici. Nepřestáváme míchat a vaříme do zhoustnutí. Do…
Kuřecí prsa nakrájené na medailonky prudce osmažíme na oleji. Orestované maso vyndáme na misku a na kuřecím výpeku orestujeme nakrájenou cibuli,cuketu,papriku. Přidáme…
Kroupy nejsou „hloupý“! Netradiční smaženice nebo kroupové zelí překvapí, důležitý je správný postup při vaření
Správné houbaření má svá pravidla. Nejsou složitá a vyplatí se je znát. Poradíme, jak na to
Úžasné francouzské věnečky Paris Brest voní lískovými oříšky. Proč se pečou ve tvaru kola?