Perníkové těsto hned měkké na perníčky, chaloupku
Recept ještě nebyl hodnocenOtázkou, kdo to loupá perníček, se ptala ježibaba ve známé pohádce. Než však dovolíte dětem olupovat perníkovou chaloupku, pobídněte je, ať ji s vámi upečou, postaví a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Otázkou, kdo to loupá perníček, se ptala ježibaba ve známé pohádce. Než však dovolíte dětem olupovat perníkovou chaloupku, pobídněte je, ať ji s vámi upečou, postaví a…
Nejdřív připravíme náplně.Mák jemně umeleme a za stálého míchání vsypeme do horkého mléka. Když mák zhoustne, přidáme cukr, piškoty, skořici, máslo, rum a vločky.Jablka…
- rohlíky nakrájíme na kolečka a dáme je do mísy. Zalijeme je mlékem a necháme je dobře nasáknout. Mraženou zeleninu necháme rozmrazit. - Mezitím rozmícháme máslo se…
Květák uvaříme v osolené vodě. Do horkého přidáme nastrouhaný sýr (ementál), šunku, žloutky, petrželku a vše rozmačkáme.Spojíme se sněhem z bílků, solí a zahustíme jemně…
Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé), část odvážené mouky si necháme na dosypání během hnětení - zpočátku je těsto tužší. Použijeme program Těsto (s…
Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme dortovou formu. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Vedle v míse vyšleháme žloutky s cukrem. Poté vše smícháme…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v lednici 2 hodiny odpočinout.Vyválíme a vykrajujeme srdíčka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme ve…
Všechny suroviny zpracoval robot do vláčného těsta. Vložila jsem ho do krabičky od zmrzliny a nechala 2 dny odležet v lednici. Asi 2 hodiny před zpracováním je ho třeba…
Ze všech surovin vypracovat hladké nelepivé těsto. Pak na vále rukou vyválet válečky o průměru cca 1 cm (těsto nelepí, není třeba podsypávat). Válečky ostrým nožem…
Ve vodě rozehřejeme 100% tuk, přisypeme mouku a špetku soli a mícháme, dokud se hmota neodděluje od stěn.Odstavíme ze sporáku a za stálého míchání vpracujeme postupně,…
Z bílků ušleháme tuhý sníh, nasypeme cukr a vyšleháme. Přidáme žloutky a vyšleháme, potom přimícháme pomleté ořechy smíchané se strouhankou a práškem do pečiva. …
Z bílků ušleháme tuhý sníh, nasypeme cukr a vyšleháme. Přidáme žloutky a vyšleháme, potom přimícháme pomleté ořechy smíchané se strouhankou a práškem do pečiva. …
Maso nakrájíme na kostičky, cibuli na půlkolečka, přidáme vše ostatní a řádně promícháme.Dáme do misky a uložíme na 24 hodin do lednice.Potom orestujeme na pánvi s…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do folie a necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v chladničce. Potom těsto vyválíme, formičkou z něj vykrajujeme…
Nejprve jsem připravila drobenku. Do mísy jsem nasypala mouku, třtinový cukr, přidala změklé máslo a žloutek. Všechny suroviny jsem prsty propracovala a hotovou drobenku…
Vánoční cukroví, které je za chvíli hotové, provoní kuchyň, krásně vypadá na stole a výborně chutná. Do lahodné náplně se navíc dají schovat zbytky cukroví, které se…
Českou klasiku, kynuté koláče, si můžete s tímto receptem vychutnat i pokud dodržujete bezlepkovou dietu. Naplňte je vaší oblíbenou náplní, posypte křupavou drobenkou,…
Koblihy, na Slovensku šišky, jsou tradiční kynutý smažený moučník. Připravte ho své rodině a sklidíte oprávněné ovace. Není nic luxusnějšího, než se zakousnout do…
Hrušky jsou často opomíjeným ovocem. Je to velká škoda, protože hrušky jsou zkrátka báječné ovoce. Mají vynikající chuť, která se hodí do mnoha dezertů a navíc jsou…
Pravděpodobně každý zná klasické marmeládové koblížky. Už jste ale zkoušeli připravit tyto dozlatova smažené bochánky s vanilkovým krémem? Sice jsou o něco pracnější,…
Pravděpodobně každý zná klasické marmeládové koblížky. Už jste ale zkoušeli připravit tyto dozlatova smažené bochánky s vanilkovým krémem? Sice jsou o něco pracnější,…
Nejlepší koblihy jsou čerstvé a doma usmažené. Větší množství žloutků v tomto velmi jemném těstě se po upečení postará o dokonalý chuťový zážitek.
Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka,…
Nejčastěji používaným druhem těstovin, a i snad i jedním z nejoblíbenějších, jsou bezesporu špagety. Existuje mnoho způsobů, jak je připravit, nejvíce jim však sluší…
VIDEO: Rybář Martin doporučuje na sváteční stůl amura nebo sumečka. Amur má chutnější maso, sumeček je bez kostí, říká
Čočkové sušenky, fazolové brownies i cizrnové lanýže. Ochutnejte luštěniny v dezertech!
Úplňkový půst má svá rizika, nesmíme do něj jít bezhlavě, varuje odbornice na výživu Margit Slimáková