Linecký koláč s cuketou
Recept ještě nebyl hodnocenLinecký koláč můžete sezónně naplnit i rafinovanou nádivkou z cukety, mrkve a ochucovacích přísad. Těmi jsou cukr, skořice, hrozinky a kyselina citronová. Cuketa nasaje…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 76 kJ / 18 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
Tuky | 0,10 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,03 g |
–– mononenasycené | 0,01 g |
–– polynenasycené | 0,02 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Linecký koláč můžete sezónně naplnit i rafinovanou nádivkou z cukety, mrkve a ochucovacích přísad. Těmi jsou cukr, skořice, hrozinky a kyselina citronová. Cuketa nasaje…
Cuketu očistit, odsemínkovat, nahrubo nastrouhat, osolit, půl hodiny nechat na cedníku vypotit. Pak důkladně propláchnout vodou a pečlivě vodu vymačkat. Na pánvi…
Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka, slaninu a kapii na plátky.Do misky dáme 5 lžic oleje, červenou papriku, česnek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a…
Cuketu očistit od semínek, neloupat a nakrájet na 3mm plátky (půlkolečka). Na plechu osolit a nechat 20 min vypotit. Omýt, osušit, 15 min v troubě pod grilem na max.…
Sumčí maso i s kůží zbavíme případných kostí a nakrájíme na přibližně stejně velké hranolky. Dobře osolíme a opepříme. Do misky si dáme dvě lžíce hladké mouky, kterou…
Maso očistíme, nakrájíme na plátky, z obou stran osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půl kolečka, česnek a kapii na plátky, cuketu oloupeme, také nakrájíme na půl…
Zeleninu narežeme na hranolčeky a dáme do zapekacej misky. Posolíme, posypeme korením a pokvapkáme olejom. Navrch rozložíme hranolčeky tofu, posypeme tymiánom. …
Kynuté těsto: Do hrníčku s mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a v teple necháme vzejít kvásek. Místo mléka můžeme použít i vlahou vodu. Do mísy prosijeme mouku,…
V hrnci si rozpustíme máslo, dáme na něj osmažit nakrájené cibule nadrobno do sklovita. Zatím si velkou cuketu okrájíme, menší nemusíme a nakrájíme jí na kostičky, které…
Papriky a pórek nakrájíme na proužky, rajčata spaříme a oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Oloupeme žlutou cuketu a nakrájíme na kostičky. V pánvi zorehřejeme olej…
Cuketu oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na malé 1,5 cm kostičky, cibuli na drobno, petrželku nasekáme a česnek prolisujeme.Na oleji osmažíme cibulku do sklovita, přidáme…
Nejprve rozetřeme máslo s tvarohem, přidáme hořčici a křen a pečlivě vymícháme.Salám nakrájíme na nejjemnější kousky (kdo chce může použít i mixér), cuketu nastrouháme…
Cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme na 0,5 cm kolečka. Arašídy nasekáme nahrubo. Plátky cukety obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec v nasekaných arašídech a…
Cuketu podélně nakrájíme na cca 2mm plátky - nejlépe to jde na elektrickém nářezáku. Nepovedené nebo příliš malé kousky uschováme. Z ústřicové a sladké chilli omáčky…
Na trošičke oleja orestujeme narezanú cibuľu a cesnak, pridáme na malé kocôčky narezané mäso a opražíme, kým sa mäso zatiahne, cca 2 min. Vložíme na kocky nakrájanú…
Filety pangasiuse osolíme, opepříme a opečeme na másle s trochou olivového oleje a uchováme teplé. Cukety (žlutou oloupeme má tvrdou kůru, zelenou neloupeme) nakrájíme…
Cukety nakrájíme na plátky a na pánvi vytřené olejem osmažíme z obou stran.Maso na nudličky na pánvi osmažíme na másle dozlatova. Vejce…
Pangasius zachutná i těm, kteří obyčejně rybímu masu moc neholdují, neboť postrádá typický rybí zápach a navíc je jeho maso bohaté na bílkoviny. V létě jej můžete…
Tento krásný slaný koláč zaujme na první pohled. Pestré barvy mu dodávají tenké plátky cukety, mrkve a lilku, které na něj ozdobně naskládáme. Pod plátky zeleniny se…
Jak na šťavnaté pastitsio: Fantastické řecké „lasagne“ připravíte rychleji, než italský originál a pochutnáte si stejně!
Jak posílit imunitu dětí? Zkuste lososa s mandlovou krustou nebo vydatnou polévku z pečené zeleniny
Mouka je při zahušťování omáček zbytečná, říká šéfkuchař Petr Hajný, který nově učí lidi vařit v online kurzech