Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka: Tradiční česká pochoutka, kterou nikdy nezklamete

Bábovka: Tradiční česká pochoutka, kterou nikdy nezklamete

Bábovka je klasickým příkladem jednoduchého, ale lahodného dezertu, který se perfektně hodí na snídani, k odpolední kávě nebo jako pohoštění pro návštěvy. Každá rodina může mít svůj vlastní tradiční recept na bábovku, který se předává z generace na generaci. Základem ale vždy je, aby nebyla suchá a dusivá, ale krásně nadýchaná a vláčná

Jak docílit vláčnosti a nadýchanosti u bábovky? 

Příprava bábovky je obvykle velmi jednoduchá. Suché a mokré suroviny se smíchají dohromady a těsto se naleje do formy, a to většinou s hrnkovým odměřováním. Pokud chcete ale získat vláčný výsledek, vyzkoušejte do těsta přidat zeleninu či ovoce v podobě cukety, mrkve nebo třeba jablek. Další možností je přidat do bábovky tvaroh, smetanu, podmáslí, šlehačku, jogurt nebo třeba mascarpone, které se zaručeně postarají o vláčnost

 

Tip: Bábovka se dá snadno upéct i bez vajec, vyzkoušejte třeba podzimní dýňovou

Nejoblíbenější recepty na bábovku 

Jak bylo zmíněno, oblíbené jsou především vláčné nedusivé bábovky jako například. 

Více

1 2 3 4 5

Další témata

Další recepty