Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bez cukroví si období Vánoc dokážeme těžko představit. Jaké druhy jsou nejoblíbenější?

Bez cukroví si období Vánoc dokážeme těžko představit. Jaké druhy jsou nejoblíbenější?

Právě s obdobím Vánoc si nejčastěji lidé pojí babiččino vánoční cukroví, které provonělo celý domov. Ale cukroví se už nepeče jen v adventním čase, ale je skvělým sladkým drobným občerstvením i na svatbu, oslavu či o Velikonocích. Každá rodina má své osvědčené postupy a recepty, ale třeba vám náš seriál "Cukroví" přinese nějaké rady, tipy a vychytávky, které dovedou vaše výtvory k dokonalosti

Nejoblíbenější druhy cukroví 

Každá rodina má své oblíbené cukroví, ale pár z nich se peče snad u každého

  • Linecké a strojkové cukroví, 
  • vanilkové a pařížské rohlíčky, 
  • perníčky, 
  • vosí hnízda, 
  • trubičky a ořechy plněné krémem
  • pracny, 
  • košíčky, 
  • kokosky a pusinky z bílků, 
  • různé nepečené kuličky. 

Neobvyklé druhy cukroví 

Pokud vás tradiční sladké cukroví příliš neláká, můžete vyzkoušet i modernější druhy. Oblíbené je například cukroví s pistáciovým krémem, nepečené cukroví ze sušeného mléka, a pokud chcete něco o chlup zdravějšího, vyzkoušejte cukroví z datlové pasty

Více

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Úlky

Úlky, neboli vosí hnízda patří k tradičnímu nepečenému cukroví a Vánoce si bez nich neumíme představit. Základem jsou mleté piškoty, máslo, cukr, kakao nebo ořechy, ale také kokos. Náplně lze také připravit dle vlastní chuti, s přidáním vaječného koňaku. Úlky se lepí na dětské piškoty, ale lepší jsou kolečka z lineckého těsta. Můžou se máčet ještě v čokoládě a nebo se dají různě zdobit, např. do podoby tučňáků, což ocení zejména děti.

1 18 19 20

Další témata

Další recepty