Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drobenka je pomyslnou korunou krásy moučníků nebo koláčů. Vylaďte ji k dokonalosti

Drobenka je pomyslnou korunou krásy moučníků nebo koláčů. Vylaďte ji k dokonalosti

Ať už používáte jakékoli označení – drobenka, žmolenka, posypka či posýpka – jisté je, že toto sypké dokončení sladkého moučníku dokáže po upečení chuťové divy. Recept na drobenku se často dědí, ale můžete vyzkoušet i nějaký zcela nový, ověřený zkušenými kuchaři. 

Složení drobenky

Drobenka se skládá z tuku, cukru a mouky, případně dalších přísad.

  • Tuk, tedy máslo, je možné nahradit olejem, a to klasickým, kokosovým, nebo třeba ořechovým.
  • Cukr můžeme použít moučkový nebo krystal, jako zdravější varianta poslouží i med.
  • Také mouka nemusí být klasická hrubá nebo polohrubá, sáhnout můžeme po špaldové nebo kokosové.
  • Kromě základních přísad lze do drobenky přidat perníkové koření, skořice, mleté ořechy či mák.

Více

1 2 3 5

Další témata

Další recepty