Co je typické pro jaro? Bylinky, saláty, zeleninové polévky a samozřejmě Velikonoce
S jarem se (bohužel) obvykle pojí jarní únava. Tu ale můžete snadno zvládnout pomocí zdravé stravy plné vitamínů, která vám dodá energii. Mezi typické jarní potraviny patří například chřest, rebarbora, špenát, spoustu bylinek, špenát nebo ředkvičky. K jaru neodmyslitelně patří samozřejmě i Velikonoce.
Kdy začíná jaro?
Na první pohled jednoduchá otázka, ovšem existuje na ni několik odpovědí.
- Astronomické jaro začíná mezi 19. a 21. červnem (liší se každý rok).
- Kalendářní jaro začíná den po astronomickém jaru.
- Meteorologické jaro začíná první března a končí posledního května.
Nejoblíbenější jarní jídla
S jarem se pojí několik typických skupin jídel. Jaké to jsou?
- Zeleninové polévky,
- lehké jarní pomazánky,
- zeleninové saláty,
- květinové sirupy a medy,
- jídla bohatá na bylinky (libeček, pažitka, medvědí česnek, ...),
- pokrmy spojené s Velikonocemi (nádivky, beránek, vajíčková pomazánka,...).
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Léčil dásně námořníků, pomáhá chránit před koronou! Překvapivá fakta o citronu a jeho využití
Holka u plotny radí: Jak na nejlepší vosí hnízda? Dělejte je podle Kristiny!
Kukuřice poroste i na zahradě. Teplomilná rostlina potřebuje vláhu a je citlivá na zimu, proto je lepší ji předpěstovat a sázet později