Karbanátky: Z venku dozlatova usmažená a uvnitř krásně šťavnatá porce masa
Karbanátky patří mezi velmi oblíbená jídla, která jsou nenáročná na přípravu a přitom mají dokonalou chuť. Většinou se připravují z různého druhu mletého masa, do kterého se může přidat i sýr, který dodá karbanátku větší šťavnatost. I vegetariáni si přijdou na své - karbanátek můžete připravit také z různé zeleniny, luštěnin nebo třeba hub.
Karbanátky mohou mít mnoho podob
Možností, jak připravit karbanátky je opravdu velká spousta, je jen na nás, jakou variantu preferujeme. Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější recepty:
- V restauracích a různých jídelnách se nejčastěji setkáváme s karbanátky z mletého masa. Můžete použít jakékoliv maso máte zrovna po ruce. Kro preferuje libovější maso, pak určitě vyzkouší připravit karbanátky z kuřecího masa. Kdo si stojí za klasikou, připraví si jistě karbanátky z vepřového masa nebo z mixu masa vepřového a hovězího.
- I vegetariáni si přijdou na své, protože možností z čeho připravit vegetariánské karbanátky je opravdu mnoho. Vyzkoušej můžete např. květákové karbanátky, fazolové karbanátky nebo třeba mrkvové karbanátky.