Malé sladké potěšení. Koláčky padnou do pusy tak akorát
Koláček je, jak název napovídá, zmenšenou verzí koláče. Jde tedy o sladké pečivo s náplní, přičemž jeden koláček obvykle rovná se jedno, maximálně dvě sousta. Z hlediska hospodyně jde o jistý nepoměr – hodně práce, která hned zmizí. Z hlediska strávníků ale jde o pochutnání, jež si zaslouží pochvalu.
Svatební koláčky
Ačkoli je naše země malá, v různých koutech republiky najdete jiné druhy a jiné velikosti svatebních koláčků. Snadné a velmi jedlé jsou svatební koláčky z listového těsta. Velmi hezky vypadají svatební koláčky ve tvaru šátečků. Jen pozor na pověru, že nevěsta nemá péct koláče na vlastní svatbu.
Dvojctihodné koláčky
Pokud tento pojem neznáte, nevadí. Jsou to moravské koláčky, kterých existuje mnoho druhů. Můžete se naučit třeba ty, které získaly ocenění Originální produkt. Koláčky vonící povidly a máslem vás naučí Jiřina Bohdalová. Začátečníkům může pomoci návod s videem.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelní rozmary slavných: Herečka Sandra Bullocková drží dietu šest dnů v týdnu, ten sedmý si dopřává božské arašídové sušenky
Hubneme s chutí! Které světové kuchyně jsou ty nejzdravější?
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička