Mandle: Křupavá pochutina nebo sladká tečka, která dozdobí nejeden moučník
Mandle nejen že skvěle chutnají, ale dají se využít jako dokonalý doplněk do různých pochutin nebo sladkých moučníků. Mandle jsou také známé díky svým skvělým vlastnostem a vysokým obsahem antioxidantů. Pokud patříte mezi zastánce zdravého životního stylu, pak určitě zařaďte mandle do svého každodenního jídelníčku a vychutnejte si je bez výčitek. Mandle se pěstují především v teplých oblastech - subtropech, ale už i na Moravě vznikají pěstírny tohoto vzácného stromu.
Mandle a jejich využití v kuchyni
Žádná krásně nadýchaná spletená vánočka nebo dokonale voňavý mazanec se určitě neobejde bez pořádné vrstvy plátků voňavých mandlí. Můžete si z nich vytvořit dokonalou pochutinu třeba ke sledování svého oblíbeného pořadu. Pokud byste rádi vyzkoušeli něco nového, pak vás určitě oslní krokant - dokonalé spojení mandlí a karamelu. Z mandlí se vyrábí i mandlová mouka, která je velmi oblíbená u lidí s celiakií. Dokonale nahradí klasickou mouku a skvěle poslouží i k přípravě různých dezertů.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelní rozmary slavných: Herečka Sandra Bullocková drží dietu šest dnů v týdnu, ten sedmý si dopřává božské arašídové sušenky
Hubneme s chutí! Které světové kuchyně jsou ty nejzdravější?
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička