Mleté maso se dá kombinovat s různými přílohami a vždy bude chutnat skvostně
Mleté maso je jednou z nejoblíbenějších ingrediencí v kuchyni a umožňuje přípravu mnoha chutných pokrmů. Je všestranné a lze jej přizpůsobit různým chutím a kulinářským stylům. Mleté maso chutná skvěle s těstovinami, rýží i bramborem.
Které druhy masa lze umlít?
Co se týče konkrétních druhů mas, umlít můžete prakticky jakékoliv. Nejoblíbenější je však hovězí, vepřové, kuřecí a krůtí. Výhodou je, že můžete masa mezi sebou kombinovat, například mix hovězího a vepřového je velmi oblíbený, neboť kombinuje chuť masa a tuku. Hovězí mleté (sekané) maso lze pak jíst bez obav i syrové.
Nejoblíbenější recepty z mletého masa
Mleté maso lze použít do spousty různých pokrmů. Dá se kombinovat s různou zeleninou, například s rajčaty či cuketou. Mezi nejoblíbenější patří:
- tatarák,
- boloňské špagety,
- lasagne,
- chilli corn carne,
- hamburgery,
- karbanátky, holandské řízky, mleté kuličky, čevabčiči,
- kebab apod.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Královna Alžběta II. a princ Filip: Na jejich svatbě se podávala tříchodová snídaně, součástí byla dušená koroptev
Pavézky neboli chudí rytíři: Sladká delikatesa ze starého chleba frčí dodnes a nejlepší je podle receptu Anuše Kejřové
Recept na volné odpoledne: Užijte si relax i rodinnou zábavu