Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocné knedlíky jsou jedlý hřích, kterému se jen těžko odolává

Ovocné knedlíky jsou jedlý hřích, kterému se jen těžko odolává

Kdo by odolal ovocným knedlíkům posypaným cukrem a skořicí a přelitým rozpuštěným máslem... Nejlépe chutnají po fyzické námaze, protože během chvíle doplní vybitou energii. Jejich výhodou je také to, že jsou variabilní co se těsta i náplně týče.

Těsto na ovocné knedlíky

Nadýchané ovocné knedlíky jsou vyrobené z kynutého těsta. O něco méně náročnější a rozhodně rychlejší je těsto tvarohové. Poněkud opomíjené, ale také výborné je bramborové těsto, díky kterému mají ovocné knedlíky specifickou chuť.

Náplň ovocných knedlíků

Nejlepší je čerstvé sezónní ovoce, třeba voňavé jahody, zlaté meruňky nebo švestky. Po sezóně je knedlíky možné naplnit kompotovaným ovocem dle vašich zásob. Pro zpestření lze použít více druhů kompotu nebo vícedruhový kompot. Pokud žádné ovoce po ruce není, jako náplň lze použít i džem.

Více

1 2 3 4

Další témata

Další recepty