Jednoduché, rychlé a chutné. Jak příloha, nebo jako hlavní chod. To jsou placky.
Placky jsou jídlo připravené z těsta, které je rozválené nebo rozlité do tvaru kruhu. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá, navíc se obvykle skládají jen z několika základních surovin, takže jsou i levné. Placky můžete využít ať už jako přílohu, nebo jako hlavní chod.
Z jakých surovin a jak připravit placky
Zřejmě nejznámější jsou placky vyrobené z brambor. Placky však jdou vytvořit i ze surovin, které by vás ani nenapadly, např. z fazolí, z kedlubny nebo z banánů. Co se týče tepelné úpravy, některé placky se smaží, jiné se zase pečou.
Škaredá středa
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Tyrolský gröstl: Dokonalá specialita se zbytků masa a brambor zasytí nejen horaly. Osmažená cibulka a volské oko dají jídlu korunu!
Zčernalé banány se dají zachránit. Můžete s nimi kouzlit nebo z nich připravit sladké překvapení
Grilování levou zadní: Jak na šťavnaté hovězí steaky poradí Ondřej Slanina z Kluků v akci