Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka se hodí na oslavy a večírky, ale i k snídani či večeři. Jakou si dnes dáte?

Pomazánka se hodí na oslavy a večírky, ale i k snídani či večeři. Jakou si dnes dáte?

Pomazánka se perfektně hodí na všechny příležitosti. Připravíte díky ní pohoštění na oslavy i večírky, ale také s ní nakrmíte celou rodinu k snídani, nebo na večeři. Je ideální také k zužitkování různých surovin (všichni si jistě představíme vajíčka a Velikonoce). 

Nejoblíbenější pomazánky 

Každá rodina má své recepty na skvělé pomazánky, ale některé se jednoznačně řadí mezi nejoblíbenější, které miluje, nebo alespoň zná, snad každý. 

  • Rybí pomazánky ze sardinek, tuňáka, makrely atd., 
  • masové pomazánky (z pečeného masa, vepřové konzervy, vařeného hovězího, ...),
  • zeleninové pomazánky (z červené řepy, mrkve, sušených rajčat, celeru apod.),
  • sýrové pomazánky (z nivy, tvarohu, hermelínu, lučiny nebo tvarůžků), 
  • ostatní pomazánky (z červené čočky, vajíčková, drožďová, česneková atd.). 

Na co se dá pomazánka namazat? 

Pomazánka se dá namazat úplně na cokoliv. Veka to jistí, když se chystáte na chlebíčky, bagetku či rohlíky využijete na jednohubky. K večeři či k snídani vyzkoušejte čerstvý chléb, a pokud příliš neholdujete pečivu, můžete si pomazánku namazat na kousek zeleniny (paprika, okurka) nebo ní naplnit třeba uvařené bílky

Více

1 7 8 9 10 11 13

Další témata

Další recepty