Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát neznamená nutně jen diety a odříkání. Máme pro vás spousty lahodných receptů

Salát je skvělým lehkým jídlem, které je oblíbené zejména v letních měsících, ale výjimkou nejsou ani teplé sytější saláty. Pokud jej navíc doplníte kvalitní bílkovinou, poslouží jako skvělý hlavní chod, který zasytí. Saláty se také běžně používají jako příloha k hlavnímu jídlu, abyste do těla dostali potřebné vitamíny a vhodně doplnili pokrm na talíři. 

Nejoblíbenější saláty 

Salát už dávno není jen o tom smíchat 3 druhy zeleniny a hned po snězení mít hlad. V dnešní době mají saláty vyladěné chutě a poměry živin k dokonalosti. 

  • Saláty z červeného či čínského zelí (Coleslaw), 
  • sytější těstovinové saláty, saláty s kuřecím masem (zejména Caesar),
  • zeleninové saláty (rajčatový, okurkový, šopský, mrkvový, hlávkový,
  • saláty z červené či černé čočky, 
  • méně obvyklé saláty z červené řepy, kysaného zelí, hub, pečených paprik atd.,
  • saláty k pečivu (pochoutkový, vajíčkový, vlašský, ředkvičkový, ...).

 

 

 

 

 

Více

1 8 9 10 11 12

Další témata

Další recepty