Sezónní ovoce chutná nejlépe čerstvé, ale můžete si ho dopřát i mimo sezónu
Sezónní ovoce je šťavnaté, krásně voní a dá se říct, že je to „vzácné zboží“. To proto, že dozrává jen poměrně malou část roku a mimo tuto krátkou sezónu je buď zcela nesehnatelné, nebo drahé. Dá se samozřejmě uchovat v mrazáku, kompotu či jinak, ale není tak výborné jako syrové.
Některé druhy sezónního ovoce
Mezi sezónní ovoce patří peckoviny třešně, višně, švestky, broskve nebo meruňky. Všechny tyto druhy se hodí do sladkých plněných knedlíků. K sezónnímu ovoci patří také lesní plody, tedy maliny, borůvky a ostružiny, z nichž je vynikající džem. Hrušky a hroznové víno sem můžeme zařadit také.
Jak uchovat sezónní ovoce
Nabízí se hned několik způsobů, především kompotování a zpracování na džem nebo na marmeládu. Skvělý nápad je sezónní ovoce zmrazit ve formě ovocné dřeně nebo připravit zimní variantu – pečený čaj.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tvarohový dip k zelenině i masu
Přidáno před 14 hodinami
Husí prsa s podzimním ovocem
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí kousky podle asijské kuchyně
Přidáno před 19 hodinami
Podzimní chilli salát
Přidáno 17. 9. 2024 20:00
Jemný švestkový koláč s drobenkou
Přidáno 17. 9. 2024 19:17
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky
Přidáno 17. 9. 2024 16:01