Sezónní zelenina: S jakou zeleninou se setkáváme během ročních období?
S jakou zeleninou se setkáváme v průběhu celého roku? Využijte a vychutnejte si čerstvou sezónní zeleninu plnými doušky. Poradíme vám, se kterou zeleninou se setkáváme v konkrétním ročním období a jak ji využit co nejvíce to půjde. Ukážeme nejoblíbenější recepty.
Sezónní zelenina
S příchodem jara a prvních slunečních dnů se nejvíce těšíme, až si budeme moci vypěstovat svoji první domácí zeleninu a vychutnat si svoje oblíbené pokrmy.
- Již v dubnu se nám v obchodech i ve sklenících začnou červenat ředkvičky a první výhonky zelené jarní cibulky. Připravte si např. dokonalý salát z čerstvých ředkviček.
- V květnu si můžeme pochutnat na kedlubně nebo čerstvém chřestu a připravit z něj dokonalé pochoutky.
- V červnu už to začíná být opravdu veselé a výběr zeleniny je opravdu bohatý, vybrat si můžeme: Různé saláty, brokolice, cukety, lilek, fazolové lusky, kapusta, květák, mrkev, okurky, rajčata a mnoho dalších. Upečte si třeba skvělý rebarborový koláč.
- v červenci a letních měsících se už setkáváme s opravdu velkým počtem čerstvé zeleniny, ať už si je pěstujete doma na zahrádce, nebo zamíříte do obchodu nebo k lokálním pěstitelům.
Podzim hraje typickými podzimními barvami.
- Mezi nejtypičtější podzimní zeleninu patří bezpochyby dýně, brokolice, celer, čekanka, kapusta, květák, kedlubny, pastiňák, patizon, petržel, pórek, ředkev, řepa, saláty a další.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelní rozmary slavných: Herečka Sandra Bullocková drží dietu šest dnů v týdnu, ten sedmý si dopřává božské arašídové sušenky
Hubneme s chutí! Které světové kuchyně jsou ty nejzdravější?
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička