Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slanina neboli špek. Malý kousek vepřového sádla, který dokáže velké zázraky

Slanina neboli špek. Malý kousek vepřového sádla, který dokáže velké zázraky

Když se řekne slanina, možná vám vytane na mysl pravá anglická snídaně, která je díky opečené slanině skutečně vydatná. Slaninu neboli špek budete potřebovat ke špikování masa, při výrobě masových rolád nebo třeba jako doplnění plněných bramborových knedlíků.

Výroba slaniny

Slanina se vyrábí z vepřového bůčku, hřbetu nebo kýty. Maso se na několik týdnů naloží do soli, která z něj vytáhne šťávu a zároveň ho zakonzervuje. Poté se slanina může ještě vyudit.

 

 

Více

1 2 3 4

Další témata

Další recepty