Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušit můžeme téměř cokoliv, od ovoce, zeleniny až po maso

Sušit můžeme téměř cokoliv, od ovoce, zeleniny až po maso

Sušení je jednoznačně jeden z nejlepších způsobů, jak si nejzdravěji uchovat různé druhy potravin. Když zvolíme šetrný způsob sušení, můžeme si v potravinách uchovat i většinu vitamínů, minerálních a aromatických látek. Nejčastěji sušíme sezónní ovoce, abychom si ho pak v zimních večerech mohli s radostí vychutnat

Co všechno si můžeme usušit doma

Sušit se dá velká spousta potravin, nejčastěji však sušíme například sezónní ovoce a zeleninu, která vám zrovna roste na zahrádce. K sušení je potřeba vybírat zralé kusy ovoce a zeleniny, u sušení hub je nejprve potřeba je řádně očistit od nečistot a případných červíků. 

Zkoušeli jste sušit doma maso?

Sušené maso vyhledávají hlavně sportovci, jako rychlou a výživnou svačinku, kterou můžou mít vždy po ruce a doplnit tak denní příjem bílkovin. Na sušení masa je potřeba vybírat libové maso, hovězí, kuřecí, vepřové i krůtí. 

Více

1 2 3 4 5 6

Další témata

Další recepty