Jó, třešně zrály a teplej vítr je odvál až do kuchyně, kde našly mnohé využití
Když v červnu dozrávají třešně, je to veliké lákadlo. Krásně se lesknou, nádherně voní, a když na trhu narazíte na ty největší, „masité“ křupky, člověk by se jich nejraději ujedl. Milovníci třešní se tímto sezónním ovocem zásobují i na zimu. A že po nich bolí břicho? Nevadí, jednou za čas se to snese.
Moučníky s třešněmi
Nejtypičtějším moučníkem je třešňová bublanina. Třešně se ale hodí třeba i do závinu nebo do ořechové bábovky. Krásně se vyjímají i na cheesecaku nebo muffinech, kde jsou doslovnou „třešničkou na dortu“.
Přínos třešní
Třešně jsou velmi zdravé, obsahují množství vitamínů a minerálů. Bohatě je v nich zastoupený draslík a železo. Konzumace se doporučuje těm, kteří trpí dnou – třešně dovedou snížit hladinu kyseliny močové v těle. Třešně také zlepšují spánek a paměť.
Den třešní
Den třešňového koláče
Den třešní v čokoládě
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Grilování levou zadní: Nažhavte uhlíky a chyťte sezónu šťavnatých steaků za pačesy!
Jak jednoduše připravíme voňavou polévku z pečené zeleniny? Chuti pomůže vývar i správné koření, pak je polévka výborná
Zázrak jménem jackfruit: Plody exotického chlebovníku snadno upravíte jako maso. Poradíme, jak na to!