Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bez trojobalu by řízky nebyly řízky

Bez trojobalu by řízky nebyly řízky

Trojobal je vrstva z mouky, vajíčka a strouhanky, která je po usmažení krásně křupavá a svou chutí doplňuje usmažené maso, houby či sýr. Trojobal zkrátka dělá řízek řízkem. Obalování v trojobalu a následné smažení má svá pravidla, aby byl výsledek dokonalý.

Co vše lze obalit

Trojobalem lze opatřit, a tedy usmažit jako řízek jdou všechny druhy masa, tvrdý sýr (eidam či hermelín), houby (bedly, pýchavky i jiné) i zelenina jako vypocené cukety, patizon či květák a další suroviny.

Rady a tipy

Výsledek je závislý na mnoha skutečnostech. Důležité je vybrat vhodnou mouku, přidat kvalitní (nejlépe domácí) vajíčka a zohlednit stáří použité strouhanky. Podstatný je také správný postup samotného obalování

Více

1 2 3 4

Další témata

Další recepty