Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvaroh je plný bílkovin a chutná skvěle nasladko i naslano. Čemu dáte přednost?

Tvaroh je plný bílkovin a chutná skvěle nasladko i naslano. Čemu dáte přednost?

Tvaroh je oblíbený mléčný výrobek s bohatou historií v mnoha kulturách po celém světě a pro svou neutrální chuť se hodí do sladkých i slaných pokrmů. Vyrábí se fermentací mléka pomocí bakterií, což způsobuje srážení a oddělení syrovátky od pevné hmoty. Tento proces dává tvarohu jeho typickou konzistenci a kyselý odstín.

Druhy tvarohů 

Tvaroh existuje v různých verzích: 

  • podle postupu zpracování: tvaroh v kostce, ve vaničce, hrudkovitý a tvrdý,
  • podle obsahu tuku v sušině: měkký (nízkotučný), jemný (polotučný) nebo tučný, 
  • podle jeho tučnosti: odtučněný, nízkotučný, polotučný a tučný.

Tip: Pokud máte rádi sametovější a luxusnější chuť, zkuste tvaroh se smetanou. 

Tvaroh a využití v kuchyni 

V kuchyni má tvaroh široké využití. Je skvělým základem do různých buchet a moučníků, kde přidává vláčnost a bohatost. Vytvoříte z něj také skvělé tvarohové knedlíky. Pro ty, kteří hledají jemnější použití, může být tvaroh (třeba s pudinkem) základem různých krémů, které obohatí dorty nebo palačinky. Naslano se hodí do pomazánek či slaných koláčů. 

Více

1 5 6 7 8 9 11

Další témata

Další recepty