Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zakysaná smetana by v lednici chybět neměla. Hodí se mít ji po ruce

Zakysaná smetana by v lednici chybět neměla. Hodí se mít ji po ruce

Zakysaná smetana nebo také kysaná smetana je mléčný výrobek, který vzniká fermentací smetany. Zakysaná smetana se dá jíst rovnou z kelímku, častěji se ale používá jako přísada. Využití najde jako zálivka na salát, přidává se do nepečených dezertů, do omáček nebo polévek.

Výroba zakysané smetany

Zakysanou smetanu si můžete poměrně jednoduše vyrobit i doma. Pokud jste minimalisté, oceníte zakysanku vyrobenou jen ze dvou surovin. Poté už jen stačí si promyslet, na co kysanou smetanu použijete.

Tipy na využijí zakysanky

Typicky se zakysaná smetana používá k přípravě nepečených dortů. Může však být i součástí pečených moučníků. Na podzim ji využijte do houbové omáčky, v létě k přípravě jemných langošů

Více

1 2 3

Další témata

Další recepty