Třetí adventní neděli zapalujeme Svíci pastýřskou a pečení cukroví se chýlí ke konci
3. adventní neděli začíná třetí adventní týden. Předvánoční přípravy se chýlí ke konci, dokončujeme úklid, balíme dárky, děláme poslední nákupy a nastává čas, kdy musíme dokončit cukroví a naplnit jej krémy.
Třetí adventní neděli zapalujeme růžovou svíčku - nazývá se Svíce pastýřská a symbolizuje přátelství, radost, zklidnění a smíření. Je načase uvědomit si svou vlastní hodnotu, schopnosti a sdílet je se svou rodinou a přáteli.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké cukroví připravujeme třetí adventní týden
Na řadu přichází cukroví s krémy, které se potřebují rozležet. Korpusy a skořápky máme již upečené, můžeme začít plnit:
- Plněné ořechy se připravují s libovolnými krémy - nejčastěji se žloutkovým s ořechy nebo karamelovým.
- Medové a ořechové trubičky máčíme do čokolády a plníme karamelovým nebo vanilkovým krémem.
- Malé laskonky a pusinky plníme různými druhy krémů - jelikož nejde o zákusky, ale o cukroví, můžeme si to dovolit.
- Linecké cukroví má mnoho tvarů i druhů - připravíme krém podle konkrétního receptu a kousky naplníme.
Jaké použít krémy do cukroví
- Nejoblíbenějším krémem je klasický máslový krém s různými dochucovadly (vanilka, karamel, rum, káva, kakao).
- Salko s máslem je jednoduchou a perfektní variantou, jak rychle ušlehat jemný a nadýchaný krém.
- Žloutkový a vaječný krém sice patří do kuchyně našich babiček, ale je velmi oblíbený i v současnosti.
- Krémy s pudinkem nebo s moučnou kaší použijeme do cukroví, které uchováváme v lednici - přesto ho však musíme sníst jako první.
- Smetanovým a tvarohovým krémům se vyhneme - do cukroví nejsou vhodné, protože rychle zkysnou a nehezky rozmočí těsto.
Jaký krém do cukroví je nejoblíbenější
Nejpoužívanějším krém je klasický máslový nebo vaječný podle receptů našich babiček, který můžeme jakkoliv dochutit. Přísady do krému přidáváme po troškách, aby se nesrazil - to platí i o rumu nebo o vaječném koňaku. Je velice důležité ho důkladně vyšlehat, aby se nesrazil až po naplnění cukroví. Podívejte se na přípravu vaječného krému v našem videu:
Komentáře