Alobal je dobrý pomocník na občasnou přípravu pokrmů. Hodí se hlavně na výletech a při grilování
Alobal nám usnadní vaření v přírodě. Rychle a snadno v něm připravíme něco chutného a teplého. Nepotřebujeme žádné velké přípravy, ani zbytečné nádobí. Do alobalu zabalíme ochucené sýry, pečivo, zeleninu, brambory nebo různé druhy masa. Poté vše tepelně upravíme.
Alobal - dobrý pomocník
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Grilovaný hermelín
Grilovaný hermelín nám občas přijde k chuti. Na alobal, který potřeme olejem, položíme hermelín s kořením. Přidáme kolečka cibule a oblíbené grilovací koření. Vše dobře uzavřeme a vložíme do grilu (nebo zapečeme u ohně). Hned po tepelné úpravě hermelín podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.
Houby, ryby nebo brambory
Podle našich receptů v alobalu připravíme hlívu ústřičnou s cibulkou nebo tresku se zeleninou. Výborné jsou upečené brambory - do alobalu je vložíme neoloupané, rozpůlené a doplněné máslem, které jsme promíchali s utřeným česnekem, petrželkou a bazalkou.
Maso na grilu
V alobalu připravujeme i maso. Před tepelnou úpravou ho můžeme dopředu naložit a ochutit. Maso grilujeme s různou zeleninou a oblíbeným kořením. Podle receptů vyzkoušíme grilované kuřecí maso nebo ražniči, které se připravuje na špejli. Maso potřebuje dostatečnou tepelnou úpravu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší domácí dalamánky. Takto je můžete upéct podle oblíbených receptů
Ražniči pečené v alobalu: Předem marinované maso je nádherně šťavnaté. Důležitý je fígl při balení špízu do alobalu
Hermelín v kuchyni 7x jinak. Nemusí zůstat jen u grilovaného či nakládaného. Jsou i další speciality
Komentáře