Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Alobal je dobrý pomocník na občasnou přípravu pokrmů. Hodí se hlavně na výletech a při grilování
Zdroj: Top recepty

Alobal nám usnadní vaření v přírodě. Rychle a snadno v něm připravíme něco chutného a teplého. Nepotřebujeme žádné velké přípravy, ani zbytečné nádobí. Do alobalu zabalíme ochucené sýry, pečivo, zeleninu, brambory nebo různé druhy masa. Poté vše tepelně upravíme.

Alobal - dobrý pomocník

Alobal nám poslouží k občasné přípravě jídla. Hodí se, když se chystáme prožít den v přírodě. Doma si do alobalu připravíme obložené rohlíky nebo jiné pečivo. Do rozkrojeného pečiva vložíme sýry a zeleninu. Kdo chce, přidá uzeninu. Pečivo zapečeme u ohýnku, na grilu, nebo doma v troubě. 

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín nám občas přijde k chuti. Na alobal, který potřeme olejem, položíme hermelín s kořením. Přidáme kolečka cibule a oblíbené grilovací koření. Vše dobře uzavřeme a vložíme do grilu (nebo zapečeme u ohně). Hned po tepelné úpravě hermelín podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.

Houby, ryby nebo brambory 

Podle našich receptů v alobalu připravíme hlívu ústřičnou s cibulkou nebo tresku se zeleninou. Výborné jsou upečené brambory - do alobalu je vložíme neoloupané, rozpůlené a doplněné máslem, které jsme promíchali s utřeným česnekem, petrželkou a bazalkou.

Maso na grilu

V alobalu připravujeme i maso. Před tepelnou úpravou ho můžeme dopředu naložit a ochutit. Maso grilujeme s různou zeleninou a oblíbeným kořením. Podle receptů vyzkoušíme grilované kuřecí maso nebo ražniči, které se připravuje na špejli. Maso potřebuje dostatečnou tepelnou úpravu.

V alobalu připravené pokrmy zůstanou šťavnaté a zachovají si přirozenou vůni a chuť. Alobal sice nepoužíváme příliš často, ale občas se hodí. Můžeme jím také přikrýt potraviny, které ukládáme do ledničky, nebo ho použít na ochranu pečiva v troubě (např. bábovek) - aby se dobře propeklo, ale nespálilo.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky