Alpský knedlík: Připravte si podle názorného videa tuto rakouskou specialitu
Alpský knedlík, známý jako Germknödel, je veliký kynutý knedlík plněný povidly. A co víc, patří k němu také lahodný krém a bohatá posypka plná máku. Připravte si s námi tuto lahodu, s postupem vám poradí videonávod.
Kombinace povidel, vanilkového krému a máku je natolik dechberoucí, že po návratu z dovolené mívá nejeden z nás myšlenky na to, jak udělat stejně dokonalý alpský knedlík i v domácích podmínkách. Nemějte obavy, s námi to hravě zvládnete.
Mohlo by vás zajímat
Tipy k přípravě alpských knedlíků
Tyto vyhlášené knedlíky původem z Rakouska si díky našim tipům pohodlně připravíte i doma a alespoň takto se budete moci vrátit zpět (nejen) do hor.
- Základem úspěchu je kynuté těsto připravené za pomoci kvásku z droždí. To nechte vykynout na teplém místě a dopřejte mu dostatek času k nakynutí.
- Těsto rozdělte na díly (podle receptu) a z každého dílu prsty utvořte placku. Tu plňte povidly a následně dobře uzavřete, aby vám později povidla nevytekla.
- Alpské knedlíky vařte nejlépe v páře, abyste docílili požadované nadýchanosti. Připravte si na ně dostatečně velký hrnec, už tak velké knedlíky ještě nabydou.
- Pařáček namažte olejem, aby se k němu těsto nepřichytlo. Hotové knedlíky pak propíchejte vidličkou, aby z nich odešla přebytečná pára a nesrazily se.
- Základem vanilkové omáčky, kterou se knedlík přelévá, je vanilkový pudink. Pomocí žloutků a pravé vanilky chuť omáčky nejen zvýrazníte, ale také chuťově povýšíte. Ke konci přípravy do ní můžete přidat trošku rumu k provonění.
- Servírujte nejlépe podle zažitého postupu, kdy do hlubokého talíře nalijete omáčku, na kterou položíte knedlík. Ten posypte mákem smíchaným s moučkovým cukrem (nešetřete) a následně ho polijte rozpuštěným máslem.
Tyto knedlíky jsou nejznámější na sjezdovkách Alp, i proto se jim říká alpské. Odkud je znáte právě vy? Podělte se s námi v komentářích o své zkušenosti a pokud máte nějakou praktickou vychytávku na přípravu těchto knedlíků, budeme rádi za její sdílení s ostatními.
Komentáře