Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaninu, kterou v obchodech kupujeme pod názvem anglická, má od té pravé anglické slaniny sice daleko, řadí se ale mezi velmi oblíbenou uzeninu. Je tepelně opracovaná, takže je vhodná k přímé konzumaci. Proto ji často najdeme ve studené kuchyni, ale široké uplatnění má i při vaření.

Studená slanina skvěle chutná na krajíci čerstvého chleba namazaného máslem, chuťově i barevně doplní obloženou mísu na slavnostním stole, neodolatelná je pak opečená jen tak samotná, případně na snídani k míchaným vejcím. A jak dál anglickou slaninu v kuchyni využít? Poradíme.

Využití anglické slaniny v kuchyni

Inspirujte se tradičními i méně obvyklými tipy, jak anglickou slaninu zpracovat:

Slanina má v kuchyni velmi široké využití, výše představné tipy jsou pouze zlomkem toho, jak je možné tuto uzeninu zpracovat. Máte nějaký svůj oblíbený recept, do kterého používáte slaninu? Podělte se o něj s námi v komentářích. V následujícím videoreceptu můžete zhlédnout další možnost využití slaniny, tentokrát v zapečených bramborách:

Komentáře

Další tipy a triky