Sušenky z arašídového másla upečete snadno, jednoduše a rychle
Sušenky z arašídového másla jsou velmi chutné, jednoduché a rychlé. Arašídové máslo funguje v pečivu jako klasický tuk, stačí přidat vejce a cukr, případně čokoládu. Pochoutku milují děti i dospělí.
Arašídové máslo můžeme koupit v jemné nebo křupavé (crunchy) verzi, záleží, která nám víc chutná. Je rovnou mírně sladko-slané, takže solit není třeba a cukru stačí přidat jen málo. Arašídové máslo můžeme nastavit nebo nahradit jiným (rostlinným) máslem. Můžeme si jej také vyrobit sami rozemletím pražených arašídů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct arašídové sušenky
Jednoduché složení sušenek si snadno zapamatujeme, postup je snadný i pro začátečníky. Potřebujeme 250 g arašídového másla, 60 g cukru krupice, 1 vejce velikosti M a 100 g sekané čokolády.
- Do arašídového másla přidáme cukr a rozklepneme vejce.
- Promícháme. Mělo by vzniknout nelepivé těsto.
- Vmícháme do něj sekanou čokoládu nebo čokoládové pecky.
- Odebíráme asi 40 g kousky, zakulatíme je v ruce a klademe na plech vyložený papírem na pečení.
- Klademe je s mírnými rozestupy.
- Pomocí prstů kuličky trochu splácneme.
- Můžeme jemně odekorovat razítkem na sušenky, hroty vidličky, paličkou na maso, mřížkou na bramborový salát, obtisknutím hezky broušeného dna sklenky či vázy apod.
- Pečeme při 170 °C horkovzduchu asi 10–12 minut, aby byly sušenky na povrchu křupavé a uvnitř vláčné.
Kromě arašídového můžeme vyrobit nebo koupit jiné rostlinné máslo (např. z ořechů, mandlí, máku, kokosu, sezamu).
Začátečníkům s tvarováním pomůže náš videorecept na podobné sušenky.
Komentáře