Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušenky z arašídového másla jsou velmi chutné, jednoduché a rychlé. Arašídové máslo funguje v pečivu jako klasický tuk, stačí přidat vejce a cukr, případně čokoládu. Pochoutku milují děti i dospělí.

Arašídové máslo můžeme koupit v jemné nebo křupavé (crunchy) verzi, záleží, která nám víc chutná. Je rovnou mírně sladko-slané, takže solit není třeba a cukru stačí přidat jen málo. Arašídové máslo můžeme nastavit nebo nahradit jiným (rostlinným) máslem. Můžeme si jej také vyrobit sami rozemletím pražených arašídů.

Jak upéct arašídové sušenky

Jednoduché složení sušenek si snadno zapamatujeme, postup je snadný i pro začátečníky. Potřebujeme 250 g arašídového másla, 60 g cukru krupice, 1 vejce velikosti M a 100 g sekané čokolády.

  • Do arašídového másla přidáme cukr a rozklepneme vejce.
  • Promícháme. Mělo by vzniknout nelepivé těsto.
  • Vmícháme do něj sekanou čokoládu nebo čokoládové pecky.
  • Odebíráme asi 40 g kousky, zakulatíme je v ruce a klademe na plech vyložený papírem na pečení.
  • Klademe je s mírnými rozestupy.
  • Pomocí prstů kuličky trochu splácneme.
  • Můžeme jemně odekorovat razítkem na sušenky, hroty vidličky, paličkou na maso, mřížkou na bramborový salát, obtisknutím hezky broušeného dna sklenky či vázy apod.
  • Pečeme při 170 °C  horkovzduchu asi 10–12 minut, aby byly sušenky na povrchu křupavé a uvnitř vláčné.

Kromě arašídového můžeme vyrobit nebo koupit jiné rostlinné máslo (např. z ořechů, mandlí, máku, kokosu, sezamu).

Začátečníkům s tvarováním pomůže náš videorecept na podobné sušenky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky